20 Kasım 2015 00:53

İngiliz Ressam Daniel Crews-Chubb: İstanbul ilham verici bir şehir

Çalışmalarında William de Kooning, Bazlits, Pablo Picasso gibi isimlerden etkilendiğini söyleyen Chubb, 'Hepsi tablolarına deneyimlerini ve doğallıklarını yansıtıyorlar' dedi.

Paylaş

Sıla AĞGÜL
İstanbul

Galerist, İngiliz Ressam Daniel Crews-Chubb’ın ilk kişisel sergisi olan “Zumbi ve Belfie”‘ye ev sahipliği yapıyor. Sergide Crews-Chubb’ın İstanbul’da ürettiği desen, resim ve duvar yerleştirmeleri yer alıyor. Sergide belirsiz bir ilişkinin içinde sıkışıp kalmış bir çift olan Zumbi ve Belfie’nin uyumu ve çatışmaları tuvale yansıtılıyor.

ÖZGÜRLÜK HİSSİ ÇALIŞMALARIMA YANSIDI

Sergiye dair sorularımızı yanıtlayan 31 yaşındaki Crews-Chubb, sergisinde İstanbul’un önemli bir yeri olduğunu söyledi. “Sergi için çalışmalarımı İstanbul’da sürdürdüm. İstanbul’da zamanım çok hızlı bir şekilde geçti. Bu süreçte kendimi özgür hissettim ve bu da çalışmalarıma yansıdı. Final parçası olan duvar çalışmamı İstanbul’da yaptım. Bu en eğlencelisiydi. Kendimi yeniden çocuk gibi hissettim. Kimi anılarım canlandı” diye konuştu.

Bazı çalışmalarını Galerist’in stüdyosunda tamamladığını belirten sanatçı, “Resimlerim üzerinde çalışırken benimle gelip konuşanlar oldu. Bazı insanlar sessizce yanımdan geçti. Bazı görüşmeler yaptım. Bunların bana hep bir şeyler kaybettireceğini düşünürdüm ama aksine fantastik oldu. Aynı zamanda galeri rahat ve özgür çalışabilmem için bana bir alan sağladı” dedi.

SOYUT KAVRAMLAR SÖMÜRÜLÜYOR

Çalışmalarında Karel Appel ve Asger Jorn’dan etkilendiğini belirten Crews-Chubb, “Bu kişilerin yanı sıra William de Kooning, George Bazlits, Pablo Picasso gibi isimlerden etkilendiğimi de söyleyebilirim. Hepsi tablolarına deneyimlerini ve doğallıklarını yansıtıyorlardı” ifadelerini kullandı. Genç ressam, “Tablolarım her zaman bir şeylerin birleşimi olarak ortaya çıkıyor. Genellikle çevremde olanlar beni etkiler ve bunlar çalışmalarıma yansır. Bu konuda İstanbul kendimi rahat hissettirdi ve şehirden ilham alarak çalışmalarımı sürdürdüm” diye konuştu.

Crews-Chubb, çalışmalarında figüratif ve soyut kavramların tekrarlanması üzerine yoğunlaştığını vurgulayarak, “Çağdaş resmin neredeyse gereksiz hale getirildiğini ve figüratif, soyut kavramların sömürülmüş olduğunu düşünüyorum” dedi.
Crews-Chubb’ın resimleri 21 Kasım’a kadar Galerist’in Tepebaşı’daki ana sergi mekanı ile Şişhane’deki proje alanı Studio’da izlenebilecek.

ÖNCEKİ HABER

Ödüllü filmler Gezici Festival’de

SONRAKİ HABER

Gürkan: G20 kararları dünya emekçilerine olumsuz yansıyacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...