18 Kasım 2015 09:06

Yüz ifadesi yılın kelimesi oldu

Her sene İngilizcede yılın en popüler sözcüğünü seçen Oxford, bu yıl sıradışı bir seçim yaparak ‘gülmekten gözlerinden yaş gelen’ bir emojiyi ödüle layık gördü. Oxford, daha önce de ‘selfie’ sözcüğünü yılın kelimesi seçmişti.

Paylaş

Her sene İngilizcede gündelik hayattaki en popüler ve manidar sözcüğü seçen Oxford Sözlükleri, bu yıl ilk kez sıra dışı bir seçim yaparak 2015’in en popüler sözcüğü olarak bir yüz ifadesi emoji seçti.

2015’İ EN İYİ YANSITAN SÖZCÜK

Oxford, bu seçimlerinin nedenini, bu yıl en çok kullanılan emoji olmasının yanı sıra, “insanların 2015’teki ruh halini, dünya görüşünü ve uğraşlarını en iyi yansıtan sözcük” olmasına bağladı.
El cezire’nin haberine göre, bu karara araştırmalar sonucu vardığını açıklayan sözlük şirketi, mobil cihazlara klavye uygulaması üreten SwiftKey’in verilerine de başvurdu. SwiftKey’in verilerine göre İngiltere’de bu yıl kullanılan her beş emojiden biri bu oldu. ABD’de bu oran yüzde 17’ydi.

FİNALE KALANLAR

Şirketin araştırmasında finale kalan diğer sözcükler şunlar oldu: refugee (sığınmacı), they (onlar), sharing economy (paylaşım ekonomisi), ad blocker (reklam engelleyici) , Dark web (karanlık web), lumbersexual, on fleek (tarz sahibi) ve Brexit. ‘Britain’ ve ‘exit’ sözcüklerinin birleşimi olan Brexit kısaltması, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden olası ayrılışını ifade ediyor.

DAHA ÖNCE ‘SELFİE’ SÖZCÜĞÜNÜ SEÇMİŞTİ

Duyguların internet ve mobil ortamlarda ifade edilmesinde kullanılan yüz ifadeleri emojiler, yaklaşık 20 yıldır kısa mesajlar ve sohbet uygulamalarında yerini bulsa da, özellikle Twitter, Snapchat, Facebook ve Whatsapp gibi uygulamalar sayesinde son yıllarda kullanımları zirve yaptı. Oxford, daha önce de ‘selfie’ sözcüğünü yılın kelimesi seçmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Samanyolu Yayın Grubu sözleşmesini fesheden TÜRKSAT’a suç duyurusunda bulunuldu

SONRAKİ HABER

Çocuğunuz ödevlerini unutuyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...