14 Kasım 2015 07:37

JINHA muhabirleri gözaltına alındı

Almanya ve İngiltere konsoloslukları önünde yapılan protesto eylemine saldıran polis, aralarında haber takibi yapan JİNHA muhabirleri Öykü Dilara Keskin ve Ceren Karlıdağ'ın da bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş

İstanbul’daAlman ve İngiliz konsoloslukları önünde yapılan protesto eylemine saldıran polis, aralarında haber takibi yapan JİNHA muhabirleri Öykü Dilara Keskin ve Ceren Karlıdağ’ın da bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul’da, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonunun (SGDF) üyeleri Antalya’da yapılacak G20 zirvesini ve Silvan’da süren devlet terörünü Alman ve İngiliz konsoloslukları önünde protesto etti. “G20 katliam planlarını direnenler bozacak” pankartını açan eylemciler, sık sık, “Emperyalistler iş birlikçiler 6. filoyu unutmayın”, “G20 defol”, “Yaşasın Silvan direnişimiz” ve “Biji berxwedane Farqîne” sloganlarını attı. G20’nin katliam planlarını direnenlerin bozacağının vurgulandığı eylemde, “Bu zirvenin ülkemizde toplanmasını istemiyoruz. Emperyalistlerin iş birlikçileri Saray’da” dendi.

Silvan’da yaşanan katliamları da protesto eden eylemciler, daha sonra Alman Konsolosluğu binasına kırmızı boyalı yumurtalar attı. Ardından, gençler ve polis arasında arbede çıkmasıyla polis 6 kişiyi gözaltına aldı. Bu sırada, polis şiddetini görüntüleyen JINHA Muhabirleri Öykü Dilara Keskin, Ceren Karlıdağ da gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Karaköy Polis Karakoluna götürüldü. 

‘KORKUSUZ BİR ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ’

Jinha Muhabiri Zehra Doğan; Keskin ve Karlıdağ’ın İngiltere Konsolosluğu önünde darp edilerek gözaltına alındığını ve kendilerine hakaretler yağdırıldığını söyledi. Doğan gazeteciler üzerindeki baskıları şöyle anlattı: “Geçtiğimiz hafta Beyza’yı ters kelepçelemişlerdi ve ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demişlerdi. Eskisi neydi onu tam anlamadık. Eskiden de böyleydi zaten. Biraz dozajını yükselttiler belki de. Evrensel, Gündem gazetelerine baktığımızda gazetecilerin nasıl katledildiklerini biliyoruz. Metin Göktepe’nin katledilmesini biliyoruz. Van’daki arkadaşlarımız Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanıyor. Arin Mirkan’ın dünyada paylaşılan fotoğrafından dolayı hapse atılabiliyor. Bunu soramıyoruz bile. Arkadaşlarımız Silvan’da, Cizre’de keskin nişancılar tarafından hedef alınıyor. Gazetecilerle beraber toplumun üzerinde de korku imparatorluğu üretmeye çalışıyorlar. Ancak biz korkusuz bir şekilde yolumuza devam edeceğiz” (İstanbul/EVRENSEL)

Van'da 2 gazeteci 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiasıyla tutuklandı

 

ÖNCEKİ HABER

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: Saldırıları IŞİD düzenledi

SONRAKİ HABER

Konya'daki el Nusra operasyonunda gözaltına alınan 16 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...