09 Kasım 2015 00:27

Turist Ömer adaleti istemiyoruz

Paylaş

Birgül POLAT ÖZDEMİR
Kamu Taşeron İşçileri Birliği Bursa Sorumlusu

1 Kasım seçim vaatlerinin 5 yıldızlı konusuydu taşeron işçilik. Tüm siyasi liderler taşeron işçilerle ilgili, asgari ücretle alakalı yapacaklarını sıralamış, herkes bir umutla seçimin bitmesini beklemişti. Aslında en çok umutla bekleyen taşeron işçilerdik biz. Senlerce adaletsizlikten bahsediyorlar, gerek sosyal medyada gerekse dernek kurarak dernek başkanlarının şehir şehir gezerek birlik ve beraberlik içinde bu emek sömürüsüne son verilmesi, adaletsizliğin bir an önce adalete dönüşmesi için mücadele vermeye başladık. Çok güzel başarılar elde ettik, 81 ilde teşkilatlandık ve seçim öncesinde vekil adayları ile birebir görüşerek destek istedik.
Aslında sonuna kadarda haklıydık. Çünkü temizlik ihalesine çıkılarak büro personeli olarak çalışmak mı dersiniz, yoksa muhasebe biriminde çalışması gerekirken hastanede kan almak mı dersiniz. Aklınıza gelecek her türlü işlerde zaman farkı olmadan gece gündüz demeden emek veriyor ve emekleri bir şekilde sömürülüyordu. Artık bu işe bir çözüm bulunup adalet yerine tecelli etmeliydi. Yaklaşık 15 senedir Hz. Ömer adaleti beklerken, Turist Ömer adaleti ile karsılaştık.
1 Kasım seçimleri sonrasında Başbakan Sayın Davutoğlu’nun seçim öncesinde vermiş olduğu sözleri beklemeye başladı taşeron işçiler. Aslında bundan önceki senelerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Çelik’in müjdelerini düşündüklerinde karamsarlığa kapılmıyorlar da değil hani. Senelerdir emeklerimiz sömürüldü. Bizler hakkımız olmayan bir şey istemedik. Çalıştığımız kurumlarda zorluklarla karşılaşmıyor değiliz. Siz taşeronsunuz oraya gidin, bunu yapın gibisinden bir bakıma küçük görülüyoruz. Taşeron işçilik mi dersiniz, emek sömürüsü mü dersiniz, taşeron köleliğimi dersiniz? Kararı sizler verin, ama taşeron işçiler Hz. Ömer adaleti istiyor, Turist Ömer adaleti değil.

ÖNCEKİ HABER

Yaşasın halkların kardeşliği

SONRAKİ HABER

İşçilerin değişmez gündemi 'Ücret'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa