08 Kasım 2015 08:28

Çarşaf tehdidi alan Ressam Aslan: Çarpıtma yapılarak hedef gösterildim

Paylaş

Ressam Gökhan Aslan, TÜYAP’ın İstanbul Kitap Fuarı ile birlikte ev sahipliği yaptığı İstanbul Sanat Fuarı’ndaki performansında “çarşafa hakaret ettiği” iddiasıyla sosyal medyadan tehdit edildi. 

Aslan’ı tehdit edenler, Kürdistan coğrafyasındaki kadınların köle pazarında satılmalarını konu alan performansında “çarşafa hakaret ettiğini” öne sürdü. 

Kadınların çarşaflı temsil edilmeleri nedeniyle “Çarşafı kötü gösterdiği” iddia edilerek hedef gösterilen Aslan, gazetemize yaptığı açıklamada, “Bu performansın çarşafa karşı olmadığını, Ortadoğu coğrafyasının gerçekliğini sembolize ettigini daha önce de belirtmiştim. Performansla ilgili çarpıtma yapılarak hedef gösterildim. Ailesinde çarşaflı insanlar olan biri neden çarşafı kötü göstersin ki?” diye konuştu. 

Performansın tekrarlanmayacağını söyleyen Aslan, endişeli olduğunu ifade ederek, “Bilinçsiz insanlar her şeyi yapabilirler. Çarpıtmalardan etkilenenler olabilir. Tedirginim. Olanlara anlam veremiyorum” dedi.

Bir twitter hesabından, Aslan’ın TÜYAP’TA eserlerini sergilediği salonun ve yerin bilgileri verilerek, “İstanbullu duyarlı Müslümanlardan TÜYAP'taki verdiğimiz adrese gidip bu alçaklara hadlerini bildirmelerini rica ediyoruz!" denilmişti. (KÜLTÜR SERVISİ) 

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'de patlama: 2 çocuk ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

Figen Yüksekdağ: O çocuk gibi zulüm iktidarını tanımayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...