06 Kasım 2015 00:44

AKP’nin provokasyonuna maruz kaldım

Paylaş

Cebrail Çadır

Maraş’ın Nurhak ilçesinde yaşıyorum. İnsanların sabırlarını zorlayarak, provokatörlük yapan AKP teşkilatıyla karşı karşıya kaldım.
Konya’da çalışan emekçiyim ben. İlçeme özgür irademle oyumu kullanmaya geldim 30 Ekim akşamı. Arkadaşımı indirmek için durduğum arabamdan inmeden karşıma çıkan Barış Kurt yüzüme gülerek sataştı bana.
Ben ‘ne oldu acaba’ diye soracakken. Kurt eline taktığı muşta (çivili demir yumruk) ile karşıladı. Arabadaki arkadaşımın cenazesi vardı ‘ayıp olur’ diye çıktım olay yerinden. Daha sonra Seyit Aliler Mahallesinde yine iki kişi çıktı karşıma. ‘Sıkıntı ne’ diye sormadan vuracaktı ki kavga çıktı ve olay başladı. Sonra Barış Kurt ağabeysi Mustafa  Kurt (AKP Nurhak  Gençlik Kolları başkan) kavgaya girdi. Mustafa Kurt, ‘Nurhak’ta kan akacak, kan kokacak’ diye bağırdı halkın içinde, ağza alınmayacak küfürler etti. Amaçları olay bittikten sonra ortaya çıktı. Güya ben Cebrail Çadır demişim ki; AKP’ye partililerine küfür etmişim. Halk beni biliyor zaten, ‘Cebrail küfür etmedi, etmezde’ diye beni savundu. Polis karakoluna sadece 100 metre uzaktayken bu olaylar oldu. ‘Kan akacak, kan dökülecek’ diye bağıran o kişiyi halk duydu belki de polisler de duydu aldırmadılar anlamadım.
Olayın ertesi gün sabahına emniyete gidip durum izah edildi ama ne fayda... Bir şey çıkmaz onlardan deyip geçtiler. Sonra haber geldi AKP Nurhak ilçe başkanı ve AKP Nurhak gençlik kolları başkanı, ‘Onlar bize ne yaptıysa bizde onlara on katını yapacağız” demişler. İçlerinden bir kişi gelip bizi uyardı.
Biz Nurhaklılar olarak hep ikinci planda kalıyoruz gerek, düşüncelerimizle gerek bize yapılan baskıların anlatılmamasıyla. Benim olayım bu kadar. Bunun gibi çok baskılar ve sataşmalar oldu. Sabrımızı zorluyorlar direniyoruz...
AKP ilçe başkanının belediye başkanı gibi hareket etmesinden rahatsız oluyoruz. AKP Nurhak ilçe başkanı facebookuna bakılırsa anlaşılır.
Adalet ve demokrasi istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Van'da okula gaz bombalı saldırı!

SONRAKİ HABER

THY, Şarm el Şeyh seferini iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa