05 Kasım 2015 09:04

El Enbar’ın yüzde 80’i IŞİD'den kurtarıldı

Irak’taki Ortak Operasyonlar Komutanlığı, el-Enbar ilinin yüzde 80’inin IŞİD işgalinden kurtarıldığını ve merkezi kontrol altına aldığını açıkladı.

Paylaş

YDH'nin Irak haber ajansı el-Irak News'den derlediği habere göre Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, Irak güçlerinin el-Enbar’ın yüzde 80’ini IŞİD’den kurtardığını açıkladı.

Tuğgeneral Yahya Resul, Ortak Operasyon Güçlerinin Ramadi’nin merkezine hakim olduktan sonra el-Enbar’ın tümünün kurtarılması için ciddi bir ilerleme kaydettiğini belirti ve “Irak güçleri, yüksek rütbeli komutanların planlarına göre hareket ediyor, güçlerimiz Ramadi’nin kuzey ve güney yönünden el-Enbar il merkezine hakim oldu” dedi.

General Yahya Resul, ilin birçok bölgesinin temizlendiğini, birçok bölgede de mayın ve bomba temizliğinin yapılmakta olduğunu söyledi.

Irak polis kaynakları da bu sabah Ramadi’nin batısındaki ‘7 Kilo’ bölgesinin tamamen temizlendiğini belirterek bu operasyonda yaklaşık 100 IŞİD'linin öldürüldüğünü ifade etti.

Irak Terörle Mücadele Servisi Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Abdul Emir Hazreci, geçtiğimiz Pazartesi günü hava şartlarının uygun olmaması nedeniyle verilen 2 günlük aranın ardından operasyonların yeniden başladığını belirtmiş ve Irak güçlerinin tüm yönlerden Ramadi’ye yaklaşmakta olduğunu söylemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye Demokratik Güçleri, Hol - Haseke yolunu kontrol altına aldı

SONRAKİ HABER

İÜ'deki taciz protestosuna ÖGB saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa