05 Kasım 2015 01:02

Ya deliği kapatalım ya da seyredip batalım

Paylaş

Abdurrahman ÖZİŞ
Mersin Anadolu Cam İşçisi

Arkadaşlar
Kristal-İş Sendikası üyesi olan bizler, Mersin bölgesindeki fabrikalarda çocuklarımızın geleceği için bir eylem başlattık. Başlattığımız eylemin amacı işverenin istihdam adı altında yüksek saat ücretlileri çıkarıp yerine ucuz işçi alarak çocuklarımızın geleceğini hiçe saymasına verdiğimiz bir tepkidir. Bizler Mersin Kristal-İş şubesi olarak bu güne kadar sendikamızdan almış olduğumuz sendikal terbiye ne ise onun gereğini eksiksiz olarak yerine getirdik. Bugüne kadar hangi bölgede ne sorun olduysa eylem yapma bakımından üzerimize ne görev düştüyse eksiksiz olarak yerine getirdik. Eylem dediler, eylem yaptık. Hatta bazı zamanlar eylem demeden diğer bölgedeki sorunlar için eylemi Mersin’den bizler başlattık.
Olaya hep şu şekilde baktık; Kristal-İş’in bütün üyeleri bir bütündür, Kristal-İş’in bütün üyeleri aynı gemidedir. Kristal-İş’in herhangi bir bölgesinde olan herhangi bir sorun bu geminin içerisinde olan bir bütünün sorunudur. Şimdi şayet bütün Kristal-İş Sendikası üyeleri bir bütünse ve bu bütün aynı gemide yol alıyorsa diğer bölgedeki arkadaşların şunları kesinlikle bilmesini isterim; işveren hepimizin yol aldığı geminin Mersin bölgesinde bir delik açtı. Gemi su alıyor. Şayet bizlere destek vererek bu deliği kapatmamıza yardımcı olmazsanız yarın bir gün bir delik de sizin bölgenizde açacak. Delik birken iki olacak. Gemi daha çok su alacak. Sonra işveren bakacak ki gemi yarıya kadar su almış, sendeliyor. Hazır yakalamışken ben bu gemiyi batırayım diyerek diğer bölgelerde de aynı Mersin’de açmış olduğu deliklerin benzerini açacak. Ondan sonra da gemi batacak. Diğer bölgedeki arkadaşlarım. Bizler Mersin’den sizlerin desteğini isterken şunu bilin ki bizler sizlerden Mersin için Mersin’e destek istemiyoruz. Bugün bizlere vereceğiniz desteği sadece Mersin’e verilen destek olarak görmeyin. Mersin bölgesinde olan bizler Mersin karasularında yüzen bir gemide içinde hepimizin olduğu gemi için destek istiyoruz sizlerden. Bu gemi batarsa hepimiz batarız. Bu gemi yüzerse hepimiz yüzeriz. Diğer bölgelerdeki bazı arkadaşlarımız hâlâ genel merkezden hareket emri bekliyor.
Arkadaşlar, şu konumda genel merkez biziz. Kimse bize eylem başlatın demedi. Şayet bize eylem başlatın demeyenlerin sizlere eylem başlatın diyeceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bize eylem başlatın demeyenler sizlere de eylem başlatın demeyecekler. Hatırlarsanız bundan üç sene önce İstanbul Topkapı fabrikamızın kapanmasında da oradaki arkadaşlara eylem başlatın dememişlerdi. Ve yine hatırlarsanız İstanbul Topkapı fabrikamızdaki arkadaşlar da merkezden eylem başlatın talimatı almadan eylem başlatmışlardı. Daha sonra da eylem başlatın demeyenler eylem başlatanlara uymak zorunda kalmışlardı. Yani demek istediğim şudur ki beyler, gemide işveren deliğini açtı. Gemi su almaya başladı. Ya destek verin deliği kapatalım. Ya da seyredip batalım. Selam ve saygılarımla.

ÖNCEKİ HABER

‘Sorunları birleşerek çözmemiz gerek’

SONRAKİ HABER

İşten atılacaklar listesi belirleyen Cem Küçük: Artık seni de biz yöneteceğiz Aydın Doğan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...