03 Kasım 2015 12:18

Eren Eroğlu davasında mahkeme talepleri yine reddetti

Paylaş

31 Ekim 2013 tarihinde, Esenyurt Özel Doğa Hastanesinin tabela takma işlemini yaparken iş cinayetinde hayatını kaybeden Eren Eroğlu’nun davasının 7. duruşması Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Eren Eroğlu’nun ailesi ve avukatların hazır bulunduğu duruşmaya, hiçbir sanık katılmadı.

Eren Eroğlu’nun ailesinin avukatları bilirkişi raporuna dair görüşlerini mahkemeye sundu. Bilirkişi raporunda Esenyurt Belediyesi ve TEİAŞ yetkililerinin sorumluluklarını yerine getirmediğine dair görüşe katıldıklarını belirten avukatlar, bununla birlikte bilirkişi raporunda İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri hakkında değerlendirme yapılmaması ve Özel Doğa Hastanesi yönetiminin, TDS Reklam şirketinin sahibinin ve tabela takma işini hastaneden alıp taşerona veren Feridun Taktak’ın kusursuz bulunması sebebiyle raporun yetersiz olduğunu belirterek, ek rapor hazırlanması talebinde bulundu.

Mahkeme, yeni oluşturulacak bir bilirkişi heyeti tarafından rapor hazırlanmasına ve bu sebeple ek rapor hazırlanmasına gerek olmadığına karar verdi.

MAHKEME TALEPLERİ REDDETTİ

Özel Doğa Hastanesi Mesul Müdürü sanık Ulucan Köse’nin bilirkişi raporunda kusurlu bulunmasından hareketle duruşmalarda hazır bulundurulması ve hakkında yakalama kararı bulunan sanık Feridun Taktak’ın yakalanması konusunda görevi yerine getirmeyenler hakkında suç duyurusunda bulunulması talepleri de mahkemece reddedildi. Feridun Taktak hakkında avukatlarca mahkemeye teslim edilen ev ve işyeri adreslerinin emniyete bildirilmesi ve yakalama kararının uygulanması için yazı yazılmasına karar verildi.
Davanın 8. duruşması 21 Aralık 13.30’da, Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesinde  görülecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇAYKUR işçilerinden Çayeli Bakır grevine destek

SONRAKİ HABER

Ekim ayında 143, 10 ayda 1461 iş cinayeti yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa