03 Kasım 2015 04:35

Silvan'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı: 22 yaşındaki genç öldürüldü

Paylaş

AKP'nin seçimlerde umduğunu bulamadığı, HDP'nin yüzde 88 oranında oy aldığı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 7 Haziran'dan bu yana 6'ncı kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak öncesi mahalleleri ablukaya alan polisin zırhlı araçtan açtığı ateş sonucu 22 yaşındaki Müslüm Tayar hayatını kaybetti. Tayar'ın 5 kurşunla öldürüldüğü ortaya çıktı.

Tekel, Mescit ve Konak mahallelerini kapsayan sokağa çıkma yasağı, zırhlı araçlardan ve camilerden sabahın 05.00'te yapılan anonslarla duyuruldu.

Yasak öncesi saldırıya geçen polisin keyfi bir şekilde gaz bombası attığı Feridun Mahallesi'nden gece saatlerinde patlama ve silah sesleri yükseldi.

DİHA'nın haberine göre polisin zırhlı araçlarla mahalleye girmeye çalışması sonucu patlama ve silah seslerinin yükseldiği mahallede Müslüm Tayar (22) adlı bir gencin evine giderken Diyarbakır Caddesi üzerinde polis tarafından zırhlı araçla tarandığı belirtildi. Ayağından ve göğüs kısmından aldığı 5 kurşunla yaralanan Tayar, çevrede bulunan yurttaşlar tarafından Silvan Devlet Hastanesi Acil Polikliniği'ne kaldırıldı. Tayar, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Tayar kurtarılamadı.

Ayrıca dün gece saatlerinden beri hastane morgunda bekleyen aileye cenazenin verilmediği öğrenildi.

Tayar'ın Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ön otopsi işlemleri tamamlandı. Hastane morgunda yapılan ön otopsiye göre, Tayar'ın bacağına 2, karnına 2, göğsüne de 1 kurşun isabet etti.

Olayın duyurulması üzerine MEYA-DER, DBP ve HDP yöneticileri de hastaneye gitti. Ön otopsinin ardından cenazeyi teslim alan Tayar Ailesi, hastanede bekleyen yurttaşlarla birlikte cenazeyi Silvan'a götürmek üzere yolla çıkmak istedi. Ancak zırhlı araçlarla morgun önüne gelen polis, Silvan'da sokağa çıkma yasağı olduğu gerekçesiyle izin verilmeyeceğini belirtmesi üzerine yurttaşlar tepki gösterdi. HDP, DBP ve MEYA-DER yöneticilerinin polislerle yaptıkları görüşmenin ardından cenaze çok sayıda araçtan oluşan konvoyla Silvan'a doğru yola çıktı.

İLÇEDE TELEFONLAR KESİLDİ

Sabah erken saatlerde 6. sokağa çıkma yasağıyla birlikte sıkıyönetimin uygulandığı ilçede, GSM operatörlere ait şebekeler ve internet kesilirken, ilçe genelinde helikopter hareketliliği devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından ilçeye çok sayıda zırhlı araçla birlikte polis ve asker sevkiyatı yapıldığı öğrenilirken, zırhlı paletli askeri araçların da ilçeye geldiği belirtildi. (DİYARBAKIR)

AĞUSTOS AYINDAKİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ ARDINDAN SİLVAN'DAN MANZARALAR

DİYARBAKIRLILAR: AKP SAVAŞ VE TEHDİTLE OY ALDI

ÖNCEKİ HABER

Katar’ın incileri

SONRAKİ HABER

İzmir merkezli 'Paralel' operasyonu: 44 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...