27 Ekim 2015 20:03

Demirtaş'tan Davutoğlu'na yanıt: YPG Fırat'ı geçecek sen de mal mal bakacaksın

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'YPG'yi iki defa vurduk' sözlerine sert tepki göstererek, 'Biz YPG'yi iki defa vurduk diyor. Fırat'ın diğer yakasına geçerse vururuz diyorlar. DAİŞ Cerablus'ta niye vurmuyorsunuz. DAİŞ'e daha terör örgütü diyemediniz. PYD'ye çıkmış terör örgütü diyorsunuz. Yok Fırat'ın diğer yakasına geçemezmiş. Geçecek Davutoğlu. Bak YPG Fırat'ın ötesine geçecek ve sen de suyun bu tarafından mal mal bakacaksın' dedi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında HDP İstanbul İl Örgütü öncülüğünde Florya'da Elit World Otel'de düzenlenen dayanışma yemeğine katıldı. Yemeğe, HDP Gurup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP İstanbul milletvekili adayları da katıldı. Yemekte ilk olarak konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, partisinin 7 Haziran seçimlerinde önemli bir başarı elde ettiğini ancak AKP'nin bu başarıyı hazmedemeyerek saldırı konsepti başlattığını söyledi.

Daha sonra konuşan Demirtaş'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"1 Kasım seçimleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dayatmasıyla yapılan zorlama bir seçimdir. Seçimler geri adım atmamızı gerektirecek bir durum değil. 7 Haziran da öyleydi 1 Kasım da öyle. Ancak seçimler niye yapılır? Ülkeyi kimler yönetecek diye tercihler yapılması için yapılır. Seçime gitmeyi göze almışsanız sonuçlarına da saygı duyacaksınız. 7 Haziran seçimleri yok sayıldı. Sanki aylarca kampanya yürütülmedi. Sanki aylarca bir Cumhurbaşkanı devlet imkanlarıyla propaganda yapmadı? Sanki yüzlerce yerlerde partilerimiz,
mitinglerimiz bombalanmadı? Tüm bunlar olmamış gibi siyasi bir darbeyle karşı karşıya kaldık. 7 Haziran'dan bu yana zafer kazanmış gibi davranıyorlar. Devlete, parlamentoya, medyaya el koymuşlar. Kayyum atayarak baskınlar yapıyorlar. Bunlar muhalefetin sesini kısmaya dönük antidemokratik uygulamalardır.

'HÜKÜMET DEĞİŞİRSE HIRSIZLAR ORTAYA ÇIKACAK'

AKP hile yapmayı başaramazsa HDP yüzde 13'ten daha fazla oy alacak. Niye bu kadar panik yapıyorlar. 2023 vizyonun varsa tek başına yapma, beraber yapalım. Bizimle yapmıyorsan başka partilerle yap. Neden ortaklaşa yapmıyorsun? Neyi saklıyorsun? Hırsızlığı ve kirli işleri ortaya çıkacak diye korkuyorlar. 13 yıldır iktidarsınız, biraz da koalisyon yönetsin ülkeyi. Özellikle iş yapan işveren arkadaşlarımız bunun tanığıdırlar. AKP'nin kasasına yüzde 10'luk pay verilmeden ödenek alamaz iş verenler. AKP Türkiye'de kamuda iş alanların ortağıdır. Devletin kasasını soydular. Devletten para çalıyorlar. Halkın alın teriyle verilmiş vergileri çalıyorlar. Bunun ortaya çıkmasından korkuyorlar. Sadece bu da değil Roboski katliamının talimatını kim vermiş bu da ortaya çıkacak. Dönemin Genel Kurmay Başkanı ve dönemin Başbakanı kimse cezalandırılacak. Savcı şimdi ortaya çıkarmıyor. Ama hükümet değişirse ortaya çıkacak.

DAİŞ'e giden silahlar, Hatay, Akçakale'den gönderildi. İstanbul'da devlete ait mekanlarda konaklayan, eğitim alan DAİŞ elemanları ortaya çıkacak. Bu nedenle iktidarı kaybetme ihtimali uykularını kaçırıyor. 'Ölürüz iktidarı vermeyiz' diyorlar. Uykularını kaçıran kimdir? Yüzde 13 oy alan HDP'dir. 13 yıldır iktidardalar barajı kaldırmadılar. 2011 yılında bu fırsatı kaçırdık. O zaman parti olarak seçime girecektik. Ama hazır değildik. 2011 yılından itibaren bedavadan iktidar oldu. Biz bu ülkenin gerçeğiyiz. Bizi 'Üst akıl yönetiyor' diyorlar. Senin aklın ve o stajyerinin aklının da üst üste koysan bizim aklımız kadar etmez. Bitti artık o günler. Geçti o günler. Bizsiz buralarda siyaset yapamazsınız. Devlet hepimizinse beraber yönetelim. Ortak vatansa beraber yönetelim. Şimdi bir siyasi olarak güçlü bir şekilde ayağımızın üzerinde duruyoruz. Buna tahammülleri yok.

Bizi çok düşürmeye çalışsalar en fazla yüzde 12'ye düşürürler. Peki o zaman 5 buçuk milyon insanı katliamdan mı geçireceksiniz? En akıllı siyasetçi bizimle anlaşabilen siyasetçidir. Gayrı meşru yollarla mücadele kaybettirir. Biz bu ülkenin gerçeğiyiz. Bir gün ülkemizi tek başına yönetebilecek bir güce geleceğiz. Irkçılıktan uzak bir anlayışla, demokratik bir anlayışla büyüyoruz.

'BİZDE YOLDAŞ İÇİN ÖLÜNÜR'

TRT 25 günlük istatistiğe göre bize 18 dakika ayırmış. Biz adaletli bir seçim yarışında olsak tek başımıza iktidar oluruz. O kadar büyük engellere rağmen bu başarıyı ortaya koyuyoruz. Yerel ve ulusal 600 kanalları,10'dan fazla gazeteleri var. Bizzat Bakan arayıp 'Demirtaş programlara çıkmayacak' diyor. Sansürcü başı Bülent Arınç'a şimdi aynısını ona yapıyorlar. Bunlar yol arkadaşlarını sata sata buralara geldiler. Bizde yoldaş için ölünür. Yola çıktıklarımız için canımızı veririz. En yakın arkadaşlarını harcayanlar bizi kolay kolay harcarlar. Bunlardan bir hayır gelmez. Hepimizi düşman olarak görüyorlar.

Gece gündüz bizi hedef gösteriyorlar. Bizim üzerimize bir baskı kurmaya çalışıyorlar. Oysa hırsız, katil, terör destekçileri onlar. Daha çok manipülasyon yaparak bizleri hedef gösteriyorlar. Cenazelerimizi yerden sürükleyip alkış çalacak, mezarlıklarımızı bombalayacak kadar alçaldılar. Bunların burnunu sürtmek dışında bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Bizim dirimize saygı duymayanlar ölülerimize de saygı duymazlar.

'TEL ABYAD SOKAKLARININ TENEFFÜSÜ FARKLIDIR'

Davutoğlu her kuşun eti yenmez öyle 2 kez PYD'yi vurdum filan geçti o günler. Orası Kürt halkının toprağı da Kürdistan'dır. Zoruna mı gitti? Kaç yıldır DAİŞ orada bir vurma olmadı. Kime güvenerek yapıyorsun? 'Bizden habersiz kuş uçmaz' diyorlar. Kuş uçuyor. Zannediyorlar ki Türkiye yönetiyor Ortadoğu'yu. Dinlemeyi bilmiyor. Kendi arkadaşları dahil bizimki dinlemeyi bilmiyor. Sadece konuşuyor. Nasılsınız Davutoğlu deseniz hemen tarih anlatmaya başlıyor. Tel Abyad'ın sokakları oranın teneffüsü farklıdır. Sen hiçbir şey bilmiyorsun. Şu yüzyılda senin Kürtlerin elini tutman gerekiyor. Davutoğlu halen 'PYD'yi 2 defa vurdum yine vururum' diyor. Kitap kalın ama içi boş. İnşallah koalisyon kurma fırsatını size bırakmayacağız. İnşallah bu seçimde 2. 3. parti olarak seçiliriz de sen de rahat edersin. Saray'daki de .

Tarihsel dönemler vardır. Yüzyıl önceki Ortadoğu değil. Yöneticiler Kürt fobisinden kurtulabilse Suriye'de ortak güç birliği oluşturacağız. Türkiye'nin geleceği HDP'nin elinde. Suriye'de etkili güç olmak istiyorsanız Kürtlere düşmanlık yapmayacaksın. Halkın temsilcilerine terör örgütü diyemezsiniz. PYD halkın temsilcileridir. Partiler bu gün var yarın yok. Halk her zaman vardır. PYD, PKK, HDP değişecek dönüşecek ama Kürt halkı hep var olacak. Kürt halkı kimi öncü görüyorsa sen ona saygı duyacaksın devlet olarak. Kürtlerle federal bölgesi aynı terhaneleri yıllarca okudular. Yıllarca aynı hikayeleri orada da anlattılar. Ala renginin altında iş anlaşmaları imzalıyorlar. Kürdistan bayrağı olan antetli kağıdı imzalıyorlar. Onların siyaseti de böyle olur. 10 milyon dolar tek taraflı anlaşma yapıyorlar. Türkiye böyle ayakta duruyor.

Davutoğlu çıkmış itiraf ediyor. 'Biz YPG'yi iki defa vurduk' diyor. 'Fırat'ın diğer yakasına geçerse vururuz' diyorlar. DAİŞ Cerablus'ta niye vurmuyorsunuz. DAİŞ'e daha terör örgütü diyemediniz. PYD'ye çıkmış terör örgütü diyorsunuz. Yok Fırat'ın diğer yakasına geçemezmiş. Geçecek, Davutoğlu, bak YPG Fırat'ın ötesine geçecek ve sende suyun bu tarafından mal mal bakacaksın." (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan 'geçmiş olsun' telefonu

SONRAKİ HABER

Polis, kapıyı kırarak İpek Medya binasına girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...