26 Ekim 2015 11:57

Tahir Elçi'ye 7.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı

Paylaş

"PKK terör örgütü değildir" diyen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında "örgüt propagandası" iddiasıyla 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Ahmet Hakan'ın programında "PKK terör örgütü değildir" diyen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında "örgüt propagandası" i iddiasıyla başlattığı soruşturmayı tamamladı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianameyi, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme, 15 gün içinde kabul veya red etmesi yönünde karar verecek.

İddianamede, PKK'nin "terör örgütü" olarak tanımlanması gerektiği ifade edilerek, "Hakların elde edilmesi için mutlaka hukuki ve meşru bir yol vardır. Dolayısı ile şiddete başvurmak hiçbir şekilde meşru değildir" görüşünün yer aldığı belirtildi. Elçi'nin hukukçu olduğu kaydedilen iddianamede, "Bir hukukçu olarak neyin suç olup olmadığını bilmesi gerekir. Bulunduğu toplumsal kurum itibariyle sarf edeceği sözlerin toplumdaki etkisini hesaplaması gerekiyor" diye kaydedildi.

İddianamede, Tahir Elçi hakkında "Basın yoluyla örgüt propagandası" yaptığı gerekçesiyle 1.5 yıldan 7.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Operasyonlar 1 Kasım’dan sonra da devam edecek

SONRAKİ HABER

Hugo Boss'ta sendikalı işçi 'işyerini zarara uğrattığı' gerekçesiyle işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...