20 Ekim 2015 12:05

Davutoğlu: AK Parti iktidardan indirilirse buralarda beyaz Toroslar dolaşacak

Van’da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız' dedi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van’da miting yaptı.  7 Haziran seçimlerinde bölge genelinde olduğu gibi Van'da da hezimet yaşayarak, HDP'nin 7 milletvekili çıkardığı kentte sadece 1 milletvekili çıkarabilen AKP'nin mitingine Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve AKP'li Van milletvekili adayları katıldı.

Tuşpa ilçesindeki Beşyol mevkiinde düzenlenen mitingin başlangıç saati 13.00 olarak belirlenmesine rağmen, çevre il ve ilçelerden taşıma yöntemi ile getirilenlerin sayısı yine de az kalınca miting saati ertelendi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı miting, ancak saat 15.00'te başlayabildi.

Davutoğlu'nun kente gelişini protesto eden bir grup ise miting alanının biraz uzağında "Bijî serok Apo" sloganları attı. Atılan bu slogan, miting alanından duyuldu.

Mitingde AKP iktidar olmazsa neler olacağına değinen Davutoğlu, halka ’90’lı yılların simgesi haline gelen ve faili meçhul cinayetlerde ya da kaçırılma olaylarında kullanılan ‘Beyaz Toros’ tehdidi yöneltti.

Davutoğlu şöyle konuştu: "Sizleri eline silah alan sokak çapulcularına kesinlikle teslim etmeyeceğiz. Canınıza malınıza namusunuza kastedenlere karşı sizi kimsesiz bırakmayacağız. Bırakın makamımıza, canımıza dahi mal olsa bu kutlu yoldan vazgeçmek bizim için söz konusu değildir. Zaten şerh odakları bu kararlığımızdan çekiniyor. AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin seksenli doksanlı yıllara dönmeyeceğiz. Huzur ve demokrasi operasyonu başlamak zorunda olduğunda, PKK bize saldırdığında verdiğim talimat açıktı. Bu terör belasıyla mücadele edeceksin. Ama dedim ki hiçbir vatandaşımızın canına malına zarar vermeyeceksiniz. Biz ayırdık ama onlar ayırmıyorlar polisi de sivili de öldürüyorlar.”

'ESKİ TÜRKİYE'DE YOLSUZLUKLAR VARDI'

Bu tehdidinin yanı sıra konuşmasında AKP'nin 13 yıllık iktidarı boyunca sürekli gündeme gelen yolsuzlukları da görmezden gelen Davutoğlu, "Eski Türkiye'de yolsuzluklar vardı, haksızlıklar vardı, türküler, şarkılar yasaktı. O Türkiye'de kitaplar, şiirler yasaktı. O Türkiye'de yasak olmayan tek şey terördü. Türkiye böyle demokrasi ayıplarını yaşadı böyle ağır bedeller ödedi. 12 yıl boyunca milletimiz ile el ele gönül gönüle o yılların izlerini silmeye çalıştık, tüm yasakları kaldırdık" iddiasında bulundu.

POLİSTEN YURTTAŞLARA KÜFÜR, GAZETECİLERE BİBER GAZI

Davutoğlu'nun konuşmasının tamamlanması ile miting sona erdi. Miting sonrası kentin en kalabalık caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'ni ablukaya alan polisler, caddede biriken kitlelerin toplanmasına izin vermeyerek, yurttaşların dağılması yönünde tehditler savurdu. O sırada bazı gençler polis tarafından gözaltına alındı. Yurttaşlara yönelik sert tavrını sürdüren polislerin, ara sokaklarda toplanan yurttaşların üzerine yürüyerek bir yurttaşa," O… çocukları" diyerek küfür etmesi de kameralara yansıdı.

Sert tavrını sürdüren polisler, gazetecilere de yöneldi. Çekim yapmalarını engellemeye çalıştıkları gazetecilerin tepkisi ile karşılaşan polisler, gazetecilerin üzerine biber gazı sıktı. (HABER MERKEZİ)

MİTİNGDEN KARELER

ÖNCEKİ HABER

Katliamla ilgili Başbakan ve tüm idareciler hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

‘Acımızı ancak barış dindirir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...