20 Ekim 2015 11:28

Katliamın izlerini silmek için psikososyal dayanışma ağı kuruldu

Paylaş

Ankara katliamının yarattığı travmaya karşı psikolog ve psikiyatrların içinde olduğu sağlık emekçileri, “Psikolososyal dayanışma ağı”nı kurdu. 

İstanbul Tabip Odasında yapılan açıklamaya toplumsal dayanışma İçin Psikologlar Derneği’nden Özgür Duran Yurtsever, Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Şahika Yüksel, TTB Merkez Konsey Üyesi Prof. Dr. Raşit Tükel Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Travma Çalışmaları Derneği Hasan Öztürk katıldı. 

Ortak açıklamayı Raşit Tükel yaptı. Katliamda 107 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 400’e yakın kişinin yaralandığı bilgisini veren Tükel, şunları söyledi: “Bu saldırılar ve sonrasında yaşanan şiddet birçok açıdan topluma ve bireye zarar vermeyi amaçlamakta ve toplumsal yaşamın temel dokusuna, temel güven duygusuna ve toplumu birbirine bağlayan bağlara hasar vermektedir. Bu olayların birçok kişide fiziksel ve ruhsal yaralar açabileceği unutulmamalıdır.”
Tükel, katliama tanıklık eden ve saldırıda yaralanan kişiler ile hayatını kaybedenlerin ve yaralananların yakınlarına yaklaşık bir yıl süreyle psikososyal destek vermek üzere “Psikososyal dayanışma ağı”nı kurduklarını açıkladı. 

'DAYANIŞMA AĞI ÇIKACAK'

Şahika Yüksel, katliamla toplumda güven duygusunun zedelendiğini ifade ederek, sosyal dayanışmanın öneminin gerekliliğine değindi. Şebnem Korur Fincancı, Ankara katliamıyla devletin yarattığı bir travma olduğuna da vurgu yaparak, sadece travmatik ağ değil, aynı zamanda dayanışma ağı kurarak, bu durumdan çıkmak istediklerini ifade etti. Özgür Duran Yurtsever, barış umudunu yeniden yeşertmenin koşullarının yaratılması gerekliliği üzerinde durarak, katliamla toplumda güven sorunu yaratmak olduğuna dikkat çekti. Hasan Öztürk ise, bölge illerinde devlet eliyle yapılan baskıları işaret ederek, Ankara katliamıyla insanların çaresiz ve güvensiz halde kalmalarının hedeflendiğini, bunun da siyasi iktidarın istediği bir durum olduğunu kaydetti. 

DAYANIŞMA AĞINA NASIL BAŞVURULUR? 

Dayanışma ağına başvurmak için gerekli iletişim bilgileri 
Telefon (0212) 249 30 92 e-posta: [email protected]
Facebook: facebook.com/pdaistanbul 
Twitter: twitter.com/PdaIstanbul (İstanbulEVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

HDP’den seçim beyannamesine ‘el koyma’ kararına itiraz

SONRAKİ HABER

Yayınevleri Ankara katliamını kınadı: Timsah gözyaşlarına inanmıyoruz, suçlusunuz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa