16 Ekim 2015 06:32

Bombalı saldırıda yaralanan Öğretmen Ata Önder Atabay yaşamını yitirdi

Paylaş

Ankara’da 10 Ekim'de DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla düzenlenen Emek, Barış, Demokrasi mitingine yönelik bombalı saldırılarda ağır yaralanan Eğitim Sen üyesi Öğretmen Ata Önder Atabay yaşamını yitirdi. Bomba nedeniyle başta beyni olmak üzere çok sayıda yerine şarapnel isabet eden Atabay, ilk günden beri Gazi Üniversitesi Hastanesi yoğun bakımında tutuluyordu. Çok kan kaybettiği için sürekli trombosit nakli gerçekleştirilen Atabay için neredeyse her gün 35 yaş altındaki erkeklerden kan isteniyordu. Ancak tam da durumunun iyiye gittiği bir sırada Atabay yaşamını yitirdi. Atabay için bugün saat 16.00'da Eğitim Sen Genel Merkezi önünde cenaze töreni gerçekleştirilecek.

EVLENDİ HENÜZ DÜĞÜNÜ YAPAMAMIŞTI

Malatya Hekimhanlı olan öğretmen Atabay, bu yıl Gaziantep’ten İstanbul‘a tayin edilmişti. Mesleğini son olarak İstanbul’un Sancaktepe ilçesindeki Taşdelen İMKB Lisesi’nde sürdüren Atabay, Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube üyesiydi. Sendikadan arkadaşlarının “Çok aktif bir üyemizdi. Her eyleme gelir, görevine sahip çıkardı” dediği Atabay, aynı zamanda yeni evlenmiş ancak henüz düğününü yapamamıştı.(Ankara/EVRENSEL)


'GİDİP ORADA BARIŞ DİYECEĞİM...'

Hürriyet'teki yazısında Elif Çongur, Ata Önder Atabay'ın mitinge gidiş hikayesini şöyle anlatmıştı:

"Ata Önder Atabay, Malatyalı genç bir öğretmen. Nasıl Beşiktaşlı. Nasıl aşık. Nasıl sevdalı Beşiktaş'a.

Nasıl iyi bi insan. Nasıl güzel, akıllı, vicdanlı bi adam. Altı yıl atama beklemiş. Beklerken aşık olmuş. Çok sevmiş. Evlenmişler. Düğünleri daha yapılmamış.

Barış mitingine gelirken "Gideceksin biliyorum. Biliyorum ama bi şey olur diye de çok endişeleniyorum" demiş ablası. "Hacı Lokman Birlik" demiş Önder. "Onun cansız bedenine yapılan çok kanıma dokundu, gideceğim. Gidip orda 'Barış' diyeceğim" demiş. İstanbul'dan atlamış gelmiş Ankara'ya. Ankara Garı'na. Atama bekleyen arkadaşlarıyla..." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lice ilçe merkezi için 'yasak' anonsu yapıldı

SONRAKİ HABER

Ankara Katliamı'na Fazıl Say'dan beste

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa