14 Ekim 2015 00:52

İngiltere’de sendikacılar katliamı kınadı: Türkiye halklarının yanındayız

Paylaş

Arif BEKTAŞ 
Londra

İngiltere’de bir çok sendika bir araya gelerek, Ankara’daki katliamı kınadı ve Türkiye halklarının yanında olduklarını belirtti. Pazartesi akşamı, Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER)’in çağrısıyla, Öğretmenler Sendikası’nın ev sahipliğinde bir basın açıklaması yapıldı. İngiltere Sendikalar Konfederasyonu’nun (TUC) Londra’daki merkez binasında yapılan açıklamaya bir çok sendika, kitle örgütü ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

Basın açıklamasına ev sahipliği yapan NUT Merkez Yürütme Kurulu üyesi Martin Powell Davies, Ankara katliamını bir kez daha kınadıklarını belirterek, sendika genel merkezinin mesajını iletti.
İlk söz alan DAY-MER Sekreteri Oktay Şahbaz, Türkiye’deki gelişmeleri aktardı. Şahbaz, yenilgiyi hazmedemeyen AKP ve Erdoğan’ın halkları bölmeye, halklara saldırmaya devam ettiğini belirterek, gelişmelere karşı daha fazla dayanışma içinde olunması gerektiğine işaret etti.

Demiryolu İşçileri Sendikası (RMT) Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hadley ise, Türkiye’ye yıllar önce 1 Mayıs’a gittiğini ve polisin saldırısına tanık olduğunu belirterek, bu tür saldırılara karşı İngiliz işçi sınıfının ve sendikaların dayanışma içinde olmasının önemine değindi. Hadley, DAY-MER’in çalışmalarının yakından izlenmesi gerektiğini de belirterek, RMT’nin tüm Türk ve Kürt halkının yanında olduğunun altını çizdi.

YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Uluslararası Ulaşım Sendikaları Konfederasyonu (ITF) adına bir konuşma yapan Sarah Finke ise, “Türkiye’de katliamda ölenler bizim gibi işçi ve emekçilerdi. Güzel insanlardı. Bu insanlar barışı savunmak için oradaydılar. Türkiye’den 8 sendika bizim konfederasyonumuzun üyesi ve bir çok işçimiz katledildi. Buradan söyleyeceğim; Yanlız değilsiniz. Bir yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.
İngiltere İşyeri Temsilciler Ağı Başkanı Rob William ise, olup bitenleri tüm üyelerine ulaştırdıkları ve destek istediklerini belirterek, İngiltere medyasının yanlı yayınını eleştirdi.

Kamu işçileri Sendikası UNİSON Camden Şubesi adına konuşan George Binette, şube olarak oy birliği ile destek kararı aldıklarını ve dayanışmalarını büyüterek devam edeceklerini belirtti.

Savaş Karşıtı Koalisyonu kurucu üyesi Linsey German ise, Irak savaşının sonucu olarak İŞİD gibi terör örgütlerini doğurduğunu ve bu katliamlardan batılıların da sorumlu olduğu belirterek, koalisyon olarak Türkiye halklarının yanında olmaya ve ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

TUC, UNITE sendikaları da mesajlarıyla desteklerini aktarırken, katliamın bir an önce adınlatılması ve barışın sağlanmasının gerektiği vurgulandı.

DAY-MER’den yapılan açıklamada ise, Diyarbakır’ın grev günü sokağa döküldüğünü ve batıda da İzmir’in aynı taleplerle sokaklarda olduğunu belirterek, doğu batının birleştiğini ve katillere inat barışı halkların sağlayacağını, İngiltere’de de bu mücadeleye olağan güçleriyle katkıda bulunacaklarını vurguladı.

 

ÖNCEKİ HABER

Nihal Yalçın ‘Antabus’u anlattı: Çok kalabalık bir zulmün tek kişilik oyunu

SONRAKİ HABER

Latin Amerika’da 16 örgüt açıklama yaptı: Halka destek Saray’a tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...