13 Ekim 2015 19:58

Yüksekdağ yaşamını yitirenlerin ailelerini ziyaret etti

Ankara katliamında yaşamını yitiren Leyla Çiçek, Metin Peşmen ve Orhan Işıktaş'ın ailelerine taziye ziyaretinde bulunan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksedağ, katliamın devletin siyasi siciline kara harflerle yazıldığını söyledi. Yüksekdağ, "Katliamın sorumlusu devlettir ve kendisini devletin başı olarak ilan eden Saray ve O'na bağlı olan AKP hükümetidir. Bunun dışında bir sorumlu tanımıyoruz, bilmiyoruz" dedi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ, beraberindeki partili milletvekilleri ile Ankara'da Barış Mitingi'nde yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren Leyla Çiçek, Metin Peşmen ve Orhan Işıktaş için Mersin'de kurulan taziyelerini ziyaret edip, ailelerine başsağlığı diledi. İlk olarak Orhan Işıktaş için Tarsus'a bağlı Zübeyir Köyü'nde kurulan taziyeyi ziyaret eden Yüksekdağ ve beraberindekiler, burada Işıktaş'ın ailesiyle görüştü.

Taziyede konuşan Yüksekdağ, her gün yeni ölümlerin yaşandığı zor günlerden geçtiklerini ifade ederek, "Karşımızda sadece savaş isteyen bir iktidarın zulmüyle yürüyoruz. Ama bizler, halkımız bu özgürlük, şeref mücadelesine gönül veren bütün canlarımız çok zor yollardan geçtik hep birlikte bu zor yollardan da geçeceğiz. İnşallah şehitlerimizin çıktığı barış yürüyüşünü bizler tamamlayacağız. Bu halk sadece barış istedi. Bizler sadece barış istedik. Bu topraklarda eşit yurttaşlar olarak Kürt halkının ve bütün halkların eşitlik ve demokrasi temelinde bir arada yaşamasını istedik" diye konuştu.

'SİYASİ İKTİDAR SAVAŞTAN BESLENİYOR'

Devlet anlayışının ve siyasi iktidarın savaştan beslendiğini de ifade eden Yüksekdağ, AKP hükümetine ve Cumhurbaşkanı Edoğan'ı sert sözlerle yüklendi.

7 Haziranda iktidarını kaybedenlerin, Türkiye'de bir Kürt-Türk çatışması için saldırılar düzenleyip, düzenlettiğini söyleyen Yüksekdapğ, "Parti binalarımıza saldıran, saldırtılan çetelerin, kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir tanesi çıktı Rize'de 'oluk, oluk kan akacak' diye bağırdı, tehdit etti. Sedat Peker gibi mafya çetelerinin arkasına sığınan, onları payanda olarak kullanan çete, mafya, kontrgerilla ve gladyo cinayetleri ile ayakta durmaya çalışan bir iktidar var karşımızda. Ama eğer siz bunlarla ayakta durabileceğinizi sanıyorsanız çoktan bitmişsiniz. Bu halk bunu çok iyi biliyor. Halkın onları bittiğini fark ettiğini de çok iyi görüyorlar. İşte bu nedenle her gün her yerde barış, demokrasi, eşitlik, özgürlük diyenlere saldırılar düzenleniyor" dedi.

Konuşmasının devamında "Ankara katliamı, bu devletin siyasi siciline kara harflerle kazındı" diyen Yüksekdağ, "Sorumlusu devlettir ve kendisini devletin başı olarak ilan eden Saray ve O'na bağlı olan AKP hükümetidir. Bunun dışında bir sorumlu tanımıyoruz, bilmiyoruz biz" ifadelerini kullandı.
Yüksekdağ, yine Diyarbakır ile Suruç katliamını hatırlatıp, bu katliamların sorumluların devlet tarafından korunup, kollandığına işaret etti.

'BARIŞ İÇİN DİRENİYORUZ'

Katliamın sorumlularından mutlaka hesap soracaklarını sözünü veren Yüksekdağ, şunları söyledi: "Bizler halklar olarak, haklı olduğumuzu bilerek, haklılığımıza güvenerek o sorumlulardan hesap sormaktan vazgeçmeyeceğiz. Haksızlar zalimler, zorbalar savaştan beslenenler eğer bu kadar ayan beyan katliamlar gerçekleştirecek kadar cesaretli davranıyorsa bizim gibi öz gücüne inanlar, barış diyenler özgürlük diyenler, eşitlik diyenler kan dursun diyenler daha cesur olacak. Bu ülkede barış demek cesaret ister. Bizler direniş ve savaşların ortasında da o cesareti gösterdik ve yine gösteririz."

'BAŞKAN DA DİKTATÖR DE YAPTIRMAYACAĞIZ'

Yüksekdağ ve beraberindekiler, daha sonra katliamda yaşamını yitiren HDP Tarsus İlçe Örgütü yöneticisi Leyla Çiçek için kurulan taziyeyi ziyaret etti.

Burada yaptığı konuşmasında ise Kürt kadının direnişine vurgu yapan Yüksekdağ, "Şehit Leyla, bütün Türkiye halkının, Kürdistan halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinin en önde dava insanlarından birisiydi. Leyla bir kadın olarak kadının yaşam demek olduğunu kadının direniş olduğunu çok iyi biliyordu. Kadının barış ve direniş yürüyüşünü bütün Türkiye halklarının yürüyüşüyle birleştirmeyi başardı. O da 96 yoldaşımız gibi savaş diyenler tarafından Ankara'da katledildi" dedi.

Leyla Çiçek'in taziyesinin ardından Metin Peşmen için Kavaklı Mahallesinde kurulan taziyeye geçen Yüksekdağ ve beraberindekiler Peşmen ailesine başsağlığı dileyerek yaşamını yitirenlerin anılarına bağlı kalacaklarını ve onların bıraktığı barış mücadelesinin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Taziye ziyaretlerinin ardından Yüksekdağ başka programı olduğu için kentten ayrılırken HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ve HDP yöneticileri katliamda yaralanan Bayram Çetiner, Murat Çetiner, Vedat Çiçek, Murat Şahin ve Orhan Çakmak'ı evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: 2 canlı bomba o listede var mıydı yok muydu?

SONRAKİ HABER

Ankara Katliamı Aydın'da lanetlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...