13 Ekim 2015 18:54

Ankara katliamı Dominik Cumhuriyeti’nde protesto edildi

Paylaş

Karayip ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nde İnsan Hakları Ulusal Komisyonu, Geniş Cephe Partisi, Bağımsız İşçiler Hareketi, Demokratik Kadın Birliği, Emekçi Kadınlar Hareketi, Geniş Cephe Gençliği temsilcileri Ankara katliamını başkent Santo Domingo'da bulunan Türkiye Büyükelçiliği önünde lanetledi. AKP Hükümetine tepki gösteren ve ölenler için adalet talep eden bir mektup da Erdoğan'a iletilmek üzere büyükelçiliğe verildi.

"Katil Erdoğan" ve "Türkiye halklarıyla dayanışmaya" sloganlarının atıldığı eylemde elçiliğe verilen mektubu Geniş Cephe Genel Sekreteri Juan Dionicio Restituyo okudu. Mektupta, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,

Siz ve hükümetiniz suç işleyerek, iktidarda kalmak için Türkiye’yi kaos ve savaşa sürüklüyorsunuz” denildi. Hükümetin terörist eylemlere göz yummaktan vazgeçmediği belirtilerek, Dominik halkı ve dünyanın diğer halklarının yaşananları dikkatle izlediği kaydedildi. “Türk ve Kürt kardeş halklarıyla dayanışma bayrağı Dominik Cumhuriyetinde anti demokratik hükümetler  yenilene kadar yükselmeyi sürdürecektir” denilen mektupta, Erdoğan ve AKP Hükümetinin olaydaki sorumlulukları gerekçesiyle uluslararası insan hakları kurumlarına suç duyurusunda bulunacağı da ifade edildi. (Santo Domingo/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bolu’da Ankara katliamı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Beyoğlu'nda tencereli, tavalı, düdüklü eylem...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...