13 Ekim 2015 18:45

Bolu’da Ankara katliamı protesto edildi

Paylaş

Ankara’da yaşanan katliamı protesto etmek için İzzet Baysal anıtı önünde bir araya gelen Bolu Emek ve Demokrasi Güçleri Kent Meydanına yürüyerek katliamı lanetledi.

Bu akşam saat 19:00’da meşaleler ve mumlarla Kent Meydanına yürüyen Bolu Emek ve Demokrasi Güçleri Ankara’da yaşanan katliamı lanetleyerek katliamda yaşamını yitirenleri andı.

Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını okuyan SES Bolu Şube Başkanı Özkan Üstün: “10 Ekim’de on binlerce kişinin Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplandığını vurgulayarak: “Mitingin Ankara Valiliği’ne bildirimi yapılmıştı. Mitingimiz barışçıldı; orada türkülerimiz, halaylarımız, simidimiz, çayımız, balonlarımız, rengarenk flamalarımız, coşkumuz, çocuklarımız, dedelerimiz vardı. Bir saniye içinde kana buladılar bu tabloyu. Yüzü aşkın canımızı katlettiler. 400’e yakın canımızı yaraladılar. Kahrolduk. Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız! Emek değerini bulsun, ülkede huzur olsun, zorbalık son bulsun” demek üzere bir araya gelmiş olan yitirdiğimiz arkadaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Yaralı arkadaşlarımıza bir an önce sağlık diliyoruz” dedi. 
Ankara’da patlayan bombaların sorumlularının belli olduğunu belirten Üstün şunları söyledi: “ O sorumlular diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. O sorumlular 400 vekil hevesi duvara toslayanlardır.” 

ŞİİRLER OKUNDU AĞIT YAKILDI

Basın açıklamasının ardından bombalı saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına şiirler okunup Kürtçe ağıt yakıldı.

CHP KATILMADI
Katliamı protesto etme etkinliğine CHP il örgütünden katılan olmadı. CHP il örgütünün eylem saatinde toplantı yaptığı öğrenildi. (Bolu/EVRENSEL)

 

                   

                                   

 

 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Bülent Keneş’in tutuklanmasına itiraz

SONRAKİ HABER

Ankara katliamı Dominik Cumhuriyeti’nde protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...