13 Ekim 2015 17:43

YSK’den Digiturk kararı

Paylaş

DİGİTÜRK’ün Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber, Bugün TV, Yumurcak TV ve Irmak TV’nin platformdan çıkarıldığını açıklamasının ardından MHP ve Samanyolu Grubu, Yüksek Seçim Kuruluna başvurdu. YSK, bu iki talebin de seçimle ilgili bir karar olmadığını bildirerek talebi reddetti. 
MHP’nin 2.5 sayfalık dilekçesinde, Anayasa’nın 79’uncu maddesi ve 298 sayılı seçimlerin genel hükümleriyle ilgili Digiturk’e ceza uygulanması yönünde talepte bulunuldu. YSK ise bu talebi reddederek, Digiturk’ün bu kararının seçimlerle ilgili bir karar olmadığı bilgisini verdi. 

MEDYA ETİK KONSEYİ’NDEN TEPKİ 

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Turksat, Teledunya ve diğer dijital platformların hukuka aykırı bir şekilde medyaya sansür uyguladığını söyledi. Esendir, “1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerden önce siyasi iktidarın muhalif basını susturması, tek tip bir medya arzusunun eseridir.” ifadelerini kullandı. 
Esendir toplumun haber alma ve bilgiye ulaşma hakkının, yasalar ve anayasa ile güvence altına alındığını ancak ülkemizde olağanüstü şartların hakim olduğunu ve hukuksuzluğun her kurumda kendini gösterdiği bir zamandan geçtiğimizi söyledi. 

Esendir şöyle devam etti: Basına karşı yapılan bu tarz uygulama, kısıtlama ve yasakların Türkiye’nin yönünü değiştirerek demir perde ülkelerine döndüreceği aşikardır. 
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadri Bağdu cinayetinin üzeri kapatılıyor

SONRAKİ HABER

Konya’da maç öncesi katliam için yapılan saygı duruşunu Konya seyircisi ıslıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...