11 Ekim 2015 18:31

Teşhis edilen 102 kişinin cenazesi ailelerine teslim edildi

Paylaş

Ankara'daki katliamda yaşamını yitirenlerden 102 kişinin cenazesi otopsi işlemleri tamamlanarak, ailelerine teslim edilirken, geriye kalan 26 cenaze teşhis edilemediği için DNA testi sonuçlarının ardından ailelere teslim edilecek.

Katliamda yaşamını yitiren 128 kişiden 102'sinin cenazesi otopsi işlemleri tamamlanarak, ailelere teslim edildi. Dün geceden bu yana süren otopsi işlemleri boyunca Adli Tıp Kurumu önünde yüzlerce kişi bekleyişini sürdürürken, her cenaze aracının kurumdan ayrıldığı sırada "Şehid namirin" sloganları yükseldi. Gün içerisinde de onlarca cenazenin otopsi işlemleri tamamlanarak, ailelerine teslim edilirken bu sayı akşam saatlerine kadar 102'ye ulaştı. Adli Tıp Kurumu'nda 26 kişiye ait cenazenin kaldığı öğrenilirken, bu cenazelerin patlamanın etkisiyle tanınmayacak halde olduğu ve DNA testi sonrasında netleştirileceği bildirildi.

Cenazelerin otopsi işlemleri devam ettiği sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da kuruma gelerek, burada bulunan ailelere başsağlığı dileyerek, yetkililerden bilgi aldı. 

Otopsi işlemleri alandaki gönüllüler de dayanışma örneği sergilerken, ailelerin acılarını paylaştığı gibi en ufak bir ihtiyaçta da ailelerin yardımına koştu. Zaman zaman yiyecek ve içecek dağıtan gönüllüler, cenazelerin uğurlandığı sırada da alkış ve sloganlarla cenazeleri memleketlerine uğurladı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Taksim'de 'katliamların sorumlusu AKP'dir' pankartı asan 3 kişiye gözaltı

SONRAKİ HABER

Ankara katliamı Antep’te lanetlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...