10 Ekim 2015 13:30

GÖP’ten Ankara’daki saldırıya tepki

Paylaş

Gazetecilere Özgürlük Platformu yaptığı açıklamayla Emek, Barış, Demokrasi mitingine yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamada, katliama ilişkin yayın yasağına da tepki gösterildi.

“Daha fazla barış ve demokrasi talebi ile sokağa çıkanlara yapılan bu hain saldırının baş sorumluları, 7 Haziran'dan beri halkı kutuplaştıran, yurttaşları birbirine düşman eden, nefret söylemleriyle hedef gösteren iktidar ve biat ettirdiği medya kuruluşlarıdır” denilen açıklamada, iktidar sahipleri ve borazanlığını yapan medya kuruluşlarının derhal nefret söyleminden ve hedef göstermekten vazgeçerek halka karşı sorumluluklarını hatırlamaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada şunlar dile getirildi: “Diyarbakır ve Suruç'ta olduğu gibi basına ve kamuoyuna yasak getirmek, mecliste soruşturma komisyonu önergesini engellemek, bu saldırıları düzenleyen karanlık odakları daha da cesaretlendirerek Ankara'daki saldırının da önünü açmıştır. Getirilecek yasakların daha büyük kanlı eylemlere, kaosa yol açacağını öngörmek zorundayız. Bu sebeple mecliste çoğunluğu oluşturan partiler bir araya gelerek bu yasakları kaldırmalı oluşturacakları komisyonlarla faillerin ortaya çıkarılmasını sağlamalıdır. Yarın tüm medya kuruluşları nefret söyleminden vazgeçerek daha fazla kardeşlik, daha fazla barış diye haykırmak zorundadır. Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak bu hain saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı, yaralanan arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

9 yaşındaki Veysel Atılğan katliamda hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: 3 günlük ulusal yas ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...