10 Ekim 2015 11:54

Bakanlardan ortak açıklama: Güvenlik zafiyeti yoktu, istifayı düşünmüyoruz

Paylaş

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara’da Barış Mitingi öncesinde meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, açıklamasında 86 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.İçişleri Bakanı ise "Gerekli önlemler alınmıştı" dedi.

En az iki patlamanın gerçekleştiği ve canlı bomba ihtimalli üzerinde durulan saldırının ardından incelemelerde bulunmak üzere olay yerine giden üç bakan protestolar nedeniyle alanı terk etmek zorunda kalmıştı.

T24'ün haberine göre Altınok'un açıklamasından satır başları şöyle:

"Gerek menfur saldırının olduğu alanda güvenlik güçlerimiz gerekli önlemler alınmıştı. Sıhhiye’de bariyerleme yapılan alanda gerekli işlemler acılar yapılacaktı. Maalesef acımız büyük. Ölen vatandaşlarımızla alakalı Sağlık Bakanımız açıklama yapacak. Sayın Başbakanımızın da gerekli açıklamaları yapacağını iletmek istiyorum. Tekrar başımız sağolsun. Adli boyutla ilgili işlemler yapılıyor. Bilgiler netleştikten sonra paylaşmaya devam edeceğiz."

Altınok'tan sonra söz alan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun açıklaması özetle şöyle:

"Bedeli ağır olan, kaybımızın ağır olduğu ve son derece haince ve profesyonelce organize edildiği anlaşılan bir terör eylemiyle muhatap olduk. Milletimizin başı sağolsun. Başsağlığı, sabırlar diliyorum. Sağlık Bakanlığı olarak bize çağrının 10:04-10:05 itibariyle, 10:08’de ambulanslarımız harekete geçmiş ve 11 itibariyle olay yerinde 21 ambulansımız ekipleriyle vakalara ulaşmıştı. Olay  anında da barış mitingi dolayısıyla olay yerinden bizim dört ambulansımız olay yerindeydi. İlk andan itibaren müdahale ettiler. İlk andan itibaren dinamik bir müdahale var ama eylemin büyüklüğü iki ayrı noktada patlamanın olması ve olağanüstü panik ortamı hem kayıplarımızın çoğalması, hem de yaralılarımızın hızla hastaneye ulaşmasında belki aksamalar da olabilir ama dinamik bir ekip çalışması yapılmıştır."

"Beyin cerrahından plastik cerrahına ekiplerimize ekipler oluşturuldu. Ambulans ekibimiz 56 ekibe dönüştü. Yoğun bir yaralı trafiği oluştu. Bu yaralı trafiğinde ayakta gelenler dışında, şu anda hastanelerimizde 186 hastamız tedavi oluyor. 28’i yoğun bakımda, 18’i ameliyathanede. Olay yerinde kaybettiğimiz vaka sayısı 62. Ağır yaralı olarak gelip hayatını kaybeden kişi sayısı 24."

"İhtiyaç duyan hastalarımızın yakınları bugünlerden sonra illerine ambulans helikopterlerimiz, uçaklarımız hazır. Sosyal medyada yaygın bir şekilde vatandaşımızı paniğe götürecek haberler de, kan ihtiyacı olduğu yönünde. 5000 ünite kanımız hazır. Yedek olarak 3000 ünite yedek kanımız hazır. TTB Başkanı’yla görüştüm, toplumu bu sorunu daha da ağırlaştıracak, paniğe sürükleyecek olumsuz haber yapılmamasını istedim. Kriz masasını kurduk, kriz masasında bütün sağlık bilgilerini takip ediyoruz. Yine kaybıyla ilgili telaşı olan hastalarımızla ilgili altyapıyı kurduk." 

BAKAN, 'İSTİFA EDECEK MİSİNİZ' SORUSUNA GÜLDÜ

Basın mensubunun İçişleri Bakanı Selami Altınok'a 'istifa etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine Altınok 'Güvenlik zaafiyeti yoktur' diyerek istifayı düşünmediğini belirtti. Adalet Bakanı Kenan İpek'in sorunun ardından gülümsemesi dikkat çekti.

'2 CANLI BOMBA' İHTİMALİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Hürriyet'e yaptığı açıklamada "Kesin olmamakla birlikte iki canlı bomba üzerinde duruyoruz. Tanınmayacak halde olan cenazelerin hepsine DNA testi yapılacak tabii bu da biraz zaman alacak. Ancak kimlik teşhisi için DNA yapılması gererekiyor" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'daki patlama ile ilgili yandaş yazardan tepki toplayan tweet

SONRAKİ HABER

'Barış çığlıklarına bombayla yanıt verildi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...