09 Ekim 2015 04:46

Polisler Yüksekova’da 17 yaşındaki bir çocuğu daha öldürdü

Paylaş

Yüksekova'da gece saatlerinde özel harekat timlerinin zırhlı araçlarla sırtından vurup öldürdüğü 17 yaşındaki Adem Sevinç'in vurulduktan sonra bir süre sürünerek uzaklaşmaya çalıştığı ve ayakkabısının da olay yerinde kanlar içerisinde kaldığı ortaya çıktı. Sevinç'in annesi Zeynep Sevinç, "Gece eve gelirken, taradılar oğlumu. Türk devleti ateş açıp 17 yaşındaki çocuğumu katletti" dedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, dün gece saatlerinde Yeşildere ve Dize mahallelerine saldıran özel timler 17 yaşındaki Adem Sevinç'i vurarak öldürdü. Gece saat 02.00 sularında mahalleleri zırhlı araçlarla ablukaya alan özel harekat polisleri, mahalle içlerine ve barikatlara doğru otomatik silahlarla uzun süre ateş açtı. Halk da, saldırıya karşı sokaklara çıkarak, zılgıt, slogan ve gürültü eylemi ile karşılık verdi.

YARALI HALDE BİR EVE KADAR SÜRÜNDÜ

Polislerin Yeşildere Mahallesi'ndeki amcasının evinden çıktığı esnada caddede bulunan panzer tarafından taranan 17 yaşındaki Adem Sevinç'in, sırtına aldığı kurşunla yere düştüğü belirtildi. Sırtına aldığı tek kurşunla bahçedeki yeşillik üzerine düşen Sevinç'in kendi imkanlarıyla çevredeki bir eve kadar süründüğü ve burada can verdiği ortaya çıktı. Katledilen Sevinç'in bir ayakkabısı ve kanı vurulduğu yerde kaldı.

ÖZEL TİMLERDEN YURTTAŞLARA HAKARET

Mahalle sakinleri ise, özel harekat timlerinin katliam sonrası anons geçmeye başladığını ve kendilerine hakaretlerde bulunulduğunu söyledi. Zırhlı araçlardan anons yapan özel timlerinin, "Karılarınızın arkasına saklanmayın. Erkek değil misiniz? Karşımıza çıkın" dediği bildirildi. Özel harekat timlerinin ardından cenazeyi, aramaya başladığı ve olay yerinde bulunan bahçenin demir kapılarını da zırhlı araçlarla kırdığı öğrenildi. Evi olay yerinin hemen yanında bulunan Havva Sevmiş, "Zırhlı araçlar ve panzerler evlerimizi ablukaya aldı. Ardından da rastgele ateş açmaya başladı. Baskın yapıp bu bahçenin kapısını kırdılar. Burada biz sivillerden başka hiç kimse yoktu. Bizler evden çıkamadık, bizim de kapılarımıza vurdular" dedi.

'17 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMU TÜRK DEVLETİ KATLETTİ'

Hastane önünde açıklamada bulunan Sevinç'in babası Mahmut Sevinç de, "Oğlum dün gece saat 19.00'da amcasının evine gitti. Saat 23.00 sularında aradım halen oradaydı. Sabah inşaata çalışmaya gideceğimizi söyledim. O da biraz sonra eve geleceğini söyledi. Evden çıktıktan sonra ise devlet tarafından katledildi" diye belirtti. 

Morgun kapısında göz yaşları içerisinde açıklama yapan anne Zeynep Sevinç ise, şunları aktardı: "Gece eve gelirken, taradılar oğlumu. Türk devleti ateş açıp 17 yaşındaki çocuğumu katletti. Umarım oğlumun hakkı kaybolmaz. Yüce Allah'ım oğlumun hakkını Erdoğan'dan alsın." 

Katledilen çocuğun cenazesi, yurttaşlar tarafından önce Eski Merkez Kışla Camiisi'ne daha sonra da Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ön otopsi işlemlerinin ardından ise otopsi işlemleri için Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’ye döndü

SONRAKİ HABER

Sinema oyuncusu Sırrı Elitaş hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa