08 Ekim 2015 13:11

Bağcılar Halk Eğitim Merkezi'nde sınava çağırıp AKP propagandası yaptılar

Paylaş

Bertan SAVCI
İstanbul

Merhaba, ben Bağcılar’da Halk Eğitim Merkezinin ücretsiz olarak vereceği dershane programına başvurdum. İlk olarak bu program, belediyenin gençlere ücretsiz olarak üniversiteye hazırlık eğitimi verdiği alan olarak çalışmaya başlayacaktı. 200’e yakın gencin telefonlarına, cumartesi günü saat 09.00’da gençlik merkezinde seviye tespit sınavı yapılacağı mesajı geldi, gençlik merkezine çağrıldık. Bu yılki üniversite telaşı, ilk sınav heyecanıyla hepimizde başlıyordu. Hepimiz Bağcılar gençlik merkezinde  yapılacak olan sınav için merkezin yolunu tuttuk.

Hepimizi gençlik merkezinin konferans salonuna yönlendirdiler. Sınavın burada yapılacağını söylediler. Biz de yukarı çıktık. Konferans salonuna girdiğimizde içeride seviye tespit sınavıyla alakası olmayan görüntülerle şoke olduk. Seviye tespit sınavı diye AKP’nin seçim propagandalarının ortasına düşmüştük. Karşımızda duvardan tavana kadar Ahmet Davutoğlu posterleri vardı. Görevlilere “Burada sınav olacağı söylenmişti. Bizi sabah 09.00’da sınava diye çağırıyorsunuz. Biz bunları dinlemeye mi geldik?” diye soru yönelttiğimizde aldığımız tepki ise, “Sınav gene yapılacak, belediye başkanımız kurs açılışı için konuşacak, bu yıl göreceğiniz eğitim programı için sizlere bilgi verecek” denilmesiydi. 
Kürsüye ilk olarak Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı çıktı. Biz eğitim programına ilişkin bir konuşma beklerken bu programı kısa kısa geçip Bağcılar Belediyesinin bu işte tek olduğunu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle anlaşmalı bir şekilde bu kursları açtığını anlattı. Belediyenin propagandasını yaptı. Daha sonra yapacakları yaz kamplarına bizleri davet etti ve kürsüden indi.

Tam bitti derken AKP İstanbul Milletvekili aynı zamanda Bağcılar Eski Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık çıktı kürsüye. Bize siyasi bir konuşma yapmayacağını, Bağcılar’ı ne durumdan ne duruma getirdiklerini anlatacağını söyledi. Biz ise bu sırada sınavın ne zaman başlayacağını merak ediyoruz. Kıyıklık’ın konuşmasında, Bağcılar Belediyesini AKP almadan önce Bağcılar’da insanlar taş devrinde yaşıyormuş havası vardı. “Yol yoktu, su yoktu, küvetleri su deposu olarak kullanıyordu insanlar” gibi cümlelerle sınavla alakası dahi olmayan bir durumla karşı karşıya kaldık. 

Daha sonra, “Bir ara İstanbul Büyükşehir Belediyesini bir zat-ı muhterem aldı ve o her şeyi değiştirdi. Kim o zat-ı muhterem, tanıyor musunuz?” diye bir soru yöneltti gençlere. Tek bir çıt çıkmadı salondan ve biraz bekledikten sonra, “Recep Tayyip Erdoğan” diye ekledi. Salonda bir alkış tufanı kopmasını bekliyordu herhalde ama 200 kişilik salonda birkaç kişiden başka kimse alkışlamadı. 

Onlar seçim propagandalarına devam ederken kapıda birkaç arkadaşla sohbet ettik ve bu durumdan dert yandılar. “Bir buçuk saattir sınav için bekliyoruz. Bilseydik böyle bir AKP propagandası olacağını gelmezdik. Ne biçim iş” diye söylenmeye başladılar. Neyse ki bir buçuk saat sonra sınav olacağımız masalara oturduk ve sınavımızı olduk. Daha önce “Duman konseri diye AKP mitingi” haberini okuduğumda hem gülüp hem sinirlenmiştim. Şimdi de sınav diye bizi yalanla dolanla oraya tıkıp AKP’nin seçim propagandalarını yaptılar.

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde afiş asan öğrencilere polis saldırısı

SONRAKİ HABER

Saldırıya uğradığı halde hakkında dava açılan Güven Boğa’ya destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...