06 Ekim 2015 18:24

Yaşam alanı savunucularından CHP'ye uyarı: Hüseyin Akgün'ü durdurun!

Paylaş

Yaşam alanı savunucuları Albotras Parkı için CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yaptı ve CHP’yi uyardı

İstanbul Büyükçekmece'de CHP'li belediye tarafından yıkılıp yerine otel yapılmak istenen 30 dönümlük Albatros Parkı'nda, yıkıma karşı nöbet tutan mahalleliye yapılan şafak baskında direniş çadırlarının sökülmesinin ardından Diren Büyükçekmece Platformu, İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması üyeleri bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde bir araya gelerek, "Albatros kalacak, yağmacı Belediye Başkanı Hasan gidecek" dedi. Yaşam savunucuları 10 Ekim'de de Ankara'ya giderek CHP Genel Merkezinde olacaklarını açıkladı.

'PARKI ÇEVRELEYEN DİKENLİ TELLER KALDIRILSIN'

CHP'li Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün "Burası belediyenin mülküdür. Ben istediğimi yaparım" anlayışının yanlış olduğunu vurgulayan yaşam savunucuları, CHP İl Başkanlığına "Albatros Parkı'nın etrafına çekilen dikenli telleri kaldırın" uyarısı yaptı.

'BELEDİYECİLİK ŞANTİYE ŞİRKETİ ZİHNİYETİYLE YAPILMAMALI'

Yaşam savunucuları adına ortak basın açıklamasını Diren Büyükçekmece Platformundan İlker Kolukısa okudu. Halkın ortak malı olan kamusal bir alanı CHP'li Belediye Başkanı Akgün'ün turizm alanı olarak görerek ranta açmaya karar verdiğini söyleyen Kolukısa, "Bu ülkeyi şantiye alanına çeviren; taşını, toprağını, suyunu yağmalayan ve bunu kılıfına uydurmak için anti-demokratik yasaların arkasına saklanmak AKP zihniyetine aittir. CHP'yi uyarıyoruz, halkın taleplerine kulak tıkayan, zabıtalarını AKP'nin polisiyle birlikte halkın üstüne saldırtan Hüseyin Akgün'ü durdurun. Albatros halkındır. Belediyecilik şantiye şirketi zihniyetiyle yapılmamalı" dedi.

Albatros Parkının bulunduğu Atatürk Mahallesinin 23 yıllık muhtarı Alkış Barış da "Bizim tek istediğimiz Albatros'un betonlaşmaması, yeşil kalması" diyerek İstanbul'un  her yerinin rezidans ve AVM'lerle betonlaştığına dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bu kampanya 'zıplatacak'

SONRAKİ HABER

HDP'nin İzmir adayları tanıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...