07 Ekim 2015 01:30

Bu kampanya 'zıplatacak'

Paylaş

Bugün Dünya Cerebral Palsy(CP- beyin felci) Günü. Dünyanın 50 farklı ülkesinde her yıl ekim ayının ilk çarşamba gününde anılan Dünya Cerebral Palsy (CP) Günü’nde 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı öncülüğünde ülkemizde bir kampanya yürütülecek.

Bugün yapılacak kampanya ile toplumda CP konusunda farkındalık yaratılması amaçlanıyor. CP Günü’ne destek vermek isteyenler sosyal medya hesapları üzerinden kendi ağındaki 3 kişiye “meydan okumak” için davette bulunacak.

Bu davetle katılımcılar; CP’lilerin gündelik yaşamlarında hareket sınırlılıkları nedeniyle zorlandıkları zıplama hareketi yaparak fotoğrafını paylaşacak ya da CP’lilerin konuşma zorluğu yaşamaları sebebiyle belki de yaşamları boyunca söyleyemeyecekleri ‘Dal sarkar, kartal kalkar, kartal kalkar, dal sarkar’ tekerlemesini söyleyip, videosunu sosyal medya hesaplarında yayınlayacak.

Yukarıdaki 2 seçeneği de yapmayan destekçiler 8729 SMS hattına 5 TL karşılığında bağış yapacak.

BUGÜN DÜNYA HARİTASI ÜZERİNDE CP’LİLER  

Kampanya kapsamında bu güne özel bir başka uygulama da ‘Ben Buradayım’ uygulaması olacak. CP’li bireylerden ve CP’yi bilen herkesten www.dunyacpgunu.org sitesinde yer verilecek haritaya kendilerini işaretlemeleri ve hikayelerini veya mesajlarını eklemeleri beklenecek.
Böylece 7 Ekim günü CP’lilerin her yerde olduğu görülebilecek. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da JİNHA muhabiri polis tarafından kaçırıldı

SONRAKİ HABER

Yaşam alanı savunucularından CHP'ye uyarı: Hüseyin Akgün'ü durdurun!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...