06 Ekim 2015 17:19

‘Önlem alınmazsa gölette biri daha ölecek

Paylaş

İnanç YILDIZ
Antep

Antep’te çocukların boğulmasıyla gündeme gelen göletle ilgili belediye tarafından önlem alınmaması, mahalle halkı tarafından tepkiyle karşılanıyor. “Önlem alınmazsa bir kişi daha ölecek” diyen mahalle halkı, göletin güvenliğinin sağlanmasını istiyor.

Taşlıca ve İncilikaya Mahallesi arasındaki gölet alanını, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2012’de Limak Çimento’dan hafriyat alanı olarak kullanmak için aldı. Ancak belediye, üzerine düşen sorumlulukları ve gerekli önlemleri almadığı için pek çok çocuk gölette boğuldu.

Mahallede esnaf olan Osman Acar, 2006 yılından beri göletin tehlike saçtığını belirterek, “Çekilen tel örgüler güvenlik için çekilmedi. ‘Burası benim’ demek için çekildi” dedi. Göletin orada esnaf olan Mehmet Salih Kaplan da, gölette her gün yüzen çocukları gördüğünü belirterek, göletin güvensizliğinden dolayı çocukların her gün ölümle yüz yüze geldiğini dile getirdi. Yasin Demir de, “Çocuklarımızı elimizden geldiğince o tarafa göndermiyoruz” diye konuştu. Göletin güvenliğe alınmasını isteyen Yücel, “Belediyenin güvenlik alması için daha kaç kişi ölmelidir?” diye sordu.

Gölete balık tutmaya gelenlerle konuşuyoruz. Sadece tel örgüyle güvenliğin sağlanamayacağını söyleyen balıkçılar, çok sayıda çocuğu boğulmaktan kurtardıklarını, ancak yine de ölümlerin önüne geçemediklerini söylüyor.

BELEDİYE’DEN YENİ ÖNLEM; TOPRAKTAN TÜMSEK

Belediyenin sadece tel örgü ve uyarı levhasıyla önlem aldığı gölete yeni bir önlem daha eklendi. Konuyla ilgili haberimizin ardından, tel örgülerin olmadığı bölüm ile gölete giden araba yolu olarak kullanılan nokta, topraktan bir tümsek ile kapatıldı ve gölete araba girişi engellenmiş oldu.

 

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilerden DİHA'ya destek ziyareti

SONRAKİ HABER

Zehirli atıklar sonunda toplanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...