06 Ekim 2015 15:29

Diyaliz hastası Tekin: Beyaz bayrak taşımamı polis istedi

Paylaş

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağı sırasında diyalize bağlanmak için beyaz bayrakla sokağa çıkan 69 yaşındaki Hasan Tekin, 155 polis imdat hattındaki görevlilerin isteği üzerine beyaz bayrak taşıdığını söyledi.

Nusaybin’de uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle bazı hastalar ölümü göze alarak hastaneye ulaştı. Bazı kadınlar evlerinde doğum yapmak zorunda kaldı. Yenituran mahallesi Azizoğlu sokakta oturan 69 yaşındaki diyaliz hastası Seyit Hasan Tekin, beyaz bayrakla sokağa çıkarak ambulana yürüdü.

Fotoğrafları ülke gündemine oturan Tekin, yaşadıklarını anlattı. Diyaliz hastası olduğu için belli aralıklarla cihaza bağlanmak zorunda olduğunu belirten Hasan Tekin, sokağa çıkma yasağı sebebiyle büyük sıkıntı yaşadığını vurguladı. 112 acil servisi arayarak durumu anlattığını ancak ambulansın sokağa gelmediğini kaydeden Tekin, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bize dediler ki çarşı merkezindeki Dörtyol'a gelin, sizin evin orası çok tehlikelidir. Ben de 155 polis hattını aradım, polis bana 'bir çubuğa beyaz bez bağlayın gelin' dedi. Ben,eşim ve bir komşumuzla beraber elimize aldığımız beyaz bayraklarla sokağa çıktık. Polis bizi durdurdu, 'nereye gidiyorsunuz?' diye sordu. Ben de 'diyaliz hastasıyım' dedim, 'hastaneye gidecem' dedim. 'Gidebilirsiniz, biz hastalara ve kadınlara bir şey demiyoruz' dediler. Biz de evimizden yaklaşık bin 500 metre uzaklıktaki Dörtyol'a ulaştık. Bir ambulans geldi. Sağlık görevlisine sordum 'bizim için mi geldiniz' dedim, 'yok' dedi, 'doğum hastası var, onu almaya geldik' dedi. Ambulans doğum hastasını almaya gitti, biz orada kaldık. Yine 112’yi aradık, onlar da bu sefer bize '4 kilometre uzaklıktaki otogara veya 1 kilometre uzaklıktaki hükümet konağına ya da Ahmet Kaya Köprüsü'ne gelin' dedi. Ben de 'oraya yürüyerek gitmeyeceğiz' dedim. Çaresiz evin yolunu tutuk. Eve giderken doğum hastasını alan ambulans bize doğru geldi, ben de durdurdum ambulansı onlardan rica ettim 'diyaliz hastasıyım, hastaneye gitmek zorundayım' dedim. Onlar da 'yer yoktur, seni alamayız' dediler. Biraz düşündüler, baktılar ki çaresizim ambulansın önüne bindim. Ailem beyaz bayrakla eve döndü. Biz de hastaneye gittik. Beni tedavi altına aldılar, gece 3’te tedavim bitti. Sabah sokağa çıkma yasağı kalktı, ben de eve geldim.’’ (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Bismil'de hastaneye 4 cenaze getirildi

SONRAKİ HABER

Dink soruşturmasında 9 polis hakkında gözaltı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...