06 Ekim 2015 12:46

FIFA’dan Blatter muhalifi başkan adayına soruşturma

Paylaş

FIFA’da sular durulmuyor. Başkan Sepp Blatter’in muhaliflerinden, aynı zamanda yeni başkan adayı olması beklenen isimlerden Güney Koreli Chung Mong-joon hakkında FIFA Etik Komitesi tarafından soruşturma başlatıldı. Chung’un FIFA’dan 15 yıl men edilmesi isteniyor.

Bugün Seul’de açıklama yapan Chung, iddiaları yalanlarken, soruşturmanın zamanlamasına dikkat çekerek “FIFA başkan adaylığı için yarışmamı engellemek istiyorlar” dedi. Chung, Etik Komitesi’ni Blatter’in “Tetikçisi” olarak tanımladı.

CHUNG HAKKINDAKİ İDDİA YENİ DEĞİL

Chung, Küresel Futbol Fonunun kurulmasını istediği dönemde Güney Kore’nin 2022 Dünya Kupası adaylığına verdiği destek sebebiyle suçlandığını söyledi. Chung, FIFA’nın kurallarına aykırı herhangi bir şey yapmadığını, olayın daha önce de araştırıldığını ve suçsuz bulunduğunu söyledi. Chung’a dair iddialar, Michael Garcia’nın raporunda yer almıştı. Raporda Güney Koreli futbol adamının 2010 sonunda FIFA Yürütme Komitesi üyelerine gönderdiği mektuplarda ‘Küresel Futbol Fonu’ kurulmasını önerdiği belirtildi. Mektuplara göre 2022 Dünya Kupası için aday olunan dönemde yeni stadyum ve futbol altyapısının geliştirilmesi için fon aracılığıyla 777 milyon dolar toplanması talep ediliyordu.

HYUNDAI’NİN PATRONU

Aynı zamanda FIFA sponsoru Hyundai’nin de önde gelen isimlerinden olan 63 yaşındaki milyarder Chung, “Kazanacağım ve haklılığım ortaya çıkacak” dedi. Hyundai, FIFA’nın 4 sponsorunun (Mc Donald’s, Coca Cola, Visa, Budweiser) Blatter’in görevi bırakması gerektiğine dair yaptığı ortak açıklamaya katılmamıştı.

Chung, ağustos ayında FIFA başkanlığı için aday olacağını açıklamıştı. Chung, hakkındaki soruşturmayla sadece kendi adaylığının değil FIFA başkanlık seçiminin ve FIFA’nın kendisinin de sabote edildiğini söyledi. Chung, Blatter’in halen tüm adayları dışarıda bırakıp başkanlığını sürdürme niyetinde olduğunu öne sürdü. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Amerikan futbolunda 1 ayda 4 ölüm

SONRAKİ HABER

TMMOB ve TTB Soma’da incelemelerde bulunacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...