06 Ekim 2015 10:20

Rusya: NATO enformasyon savaşına dahil ediliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in 'Rusya, Türkiye hava sahasını yanlışlıkla ihlal etmiş gibi görünmüyor' açıklamasına Rusya sert tepki gösterdi.

Paylaş

Rusya’nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, “NATO, Türk hava sahasını yanlışlıkla ihlal etmemizi Suriye’de terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonları saptırmak için kullanıyor. Bu olay NATO’yu bir örgüt olarak Batı'da başlatılan enformasyon savaşına dahil ediyor.” eleştirisi getirdi.

NATO’nun, Rusya'nın konuyla ilgili açıklamalarını görmezlikten geldiğine değinen Gruşko, “Bu tür olaylar ikili ya da askeri kanallarla açıklanıyor, gerekli izahatlar yapılıyor. Bu pratikte uygulanıyor. Rusya tarafının açıklamalarının görmezlikten gelinmesi NATO’nun gerçek amacını ortaya koyuyor. NATO’nun açıklamasında IŞİD’e değil de, sivil insanların ölümüne yol açtığının eklenmesi de bunun kanıtı…” değerlendirmesinde bulundu.

Gruşonko, NATO’nun Rusya’nın Suriye’deki operasyonları ile ilgili Rusya Savunma Bakanlığı’nın günlük hazırladığı detaylı bilgiye ulaşamadığını ve analiz edemediğini de iddia etti.

NATO: İNANDIRICI DEĞİL

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, hafta sonu iki Rus uçağının Türkiye hava sahasını 'yanlışlıkla' ihlal ettiği savunmasının inandırıcı olmadığını söyledi.

Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen Jens Stoltenberg, "Bize göre bu bir kaza değil. Bu, hava sahasının ciddi şekilde ihlalidir. Hafta sonu iki kez ihlal oldu. Bu da kaza olmadığını gösteriyor. Bu yüzden çok ciddiye alıyoruz. Başka bir ülkenin hava sahasının ihlal edilmesi zaten kabul edilemez. Ayrıca bu olaylar tehlikeli şeylere de sebep olabilir. Bir daha tekrarlanmaması önemli ve bu yüzde açık bir mesaj verdik." dedi.

Stoltenberg, hava sahası ihlalinin birkaç saniyeden fazla süreyle gerçekleşmiş olmasının da bunun yanlışlıkla yapılmadığının göstergesi olduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili Rusya'da izahat istediklerini fakat gerçek bir açıklama gelmediğini ifade eden Stoltenberg, NATO'nun askeri yetkililerinin Rusya ile doğrudan temasa geçmesinin gündemde olduğuna değindi. 

NATO savunma bakanları yarın olağan toplantıda bir araya gelecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Silvan'da öldürülen Akcanım'ın panzere bağlanarak sürüklendiği iddia edildi

SONRAKİ HABER

Somalı madencilerin tazminatları 24 taksitte ödenecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...