06 Ekim 2015 10:05

Silvan'da öldürülen Akcanım'ın panzere bağlanarak sürüklendiği iddia edildi

Şırnak'ta öldürüldükten sonra zırhlı araca bağlanarak sürüklenen Hacı Lokman Birlik'in ardından Silvan'da öldürülen Vedat Akcanım'ın da panzerin arkasına bağlanarak çıplak bir şekilde sürüklendiği iddia edildi.

Paylaş

Şırnak'ta Hacı Lokman Birlik'in öldürüldükten sonra zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenmesinin yankıları sürerken, benzer bir iddia da Silvan'dan geldi. Sokağa çıkma yasağı ile birlikte 4 gün boyunca yoğun saldırıların yaşandığı Konak Mahallesi'nde öldürülen 17 yaşındaki Vedat Akcanım'ın panzerin arkasına bağlanarak sürüklendiği ifade edildi. 4 kişinin hayatını kaybettiği ilçede yaşadıkları vahşeti anlatan görgü tanıkları, Konak Mahallesi'nin Dicle Caddesi üzerinde keskin nişancılar tarafından vurulan Akcanım ve onu almaya giden Hayriye Hüdaverdi'nin de hedef alınarak katledildiğini söylediler.

O gün yaşananlara tanıklık eden Sadiye Durak adlı kadın, Akcanım vurulduktan sonra mahalle sakinleri olarak onu almaya gittiklerini ancak üzerlerine keskin nişancılar ve panzerlerden ateş açıldığını kaydetti. Üzerlerine yağdırılan kurşunlara rağmen Akcanım'ı aldıklarını, biraz ilerlediklerinde ise Hüdaverdi'nin vurulduğunu aktaran Durak, saldırının yoğunlaştırılması nedeniyle onları bırakıp geri çekilmek zorunda kaldıklarını belirtti. 

'PANZERİN ARKASINDAN SÜRÜKLEDİLER'

Bir süre sonra Hüdaverdi'yi alabildiklerini ve Akcanım'ı bırakmak zorunda kaldıklarını ifade eden Durak, "Biz kadını alıp geri dönerken, onlar da gelip Vedat'ı sürükleyerek aldılar. Ardından yüksek bir evin çatısından aşağıya attılar. Daha sonra ise panzerin arkasına zincirle bağlayarak mahallenin içinden geçtiler" dedi. 

Defalarca Akcanım'ı almak için uğraştıklarını ama özel harekat timleri ve keskin nişancıların kendilerini taramaları nedeniyle bir türlü almayı başaramadıklarını belirten Durak, "Yazık değil mi bunları yapıyorlar? Küçük çocuktur nasıl bir insanlıktır bu?" diyerek tepki gösterdi. 

CHP Silvan İlçe Başkanı: Yaşlı olmasam dağa çıkardım

Silvan Kaymakamından itiraf gibi açıklamalar

Silvan Kaymakamının 'polis tarafından vuruldu' dediği Hayriye Hüdaverdi yaşamını yitirdi

Silvan’da başına silah dayanan gazeteci: Polisin sıkacağını düşündüm


ÇIPLAK BİR ŞEKİLDE PANZERE ZİNCİRLE BAĞLAMIŞLARDI'

Yine Konak Mahallesi'nde ikamet eden bir başka görgü tanığı Sabriye Muğçu ise, "Panzer evimizin önünden geçtiği sırada gördüm. Panzerin arkasında bağlıydı ve üzeri çıplak bir şekilde sürükleniyordu. Boynu zincirle bağlıydı. Hakaret ederek götürüyorlardı" dedi. 

Diyarbakır Yeniköy Mezarlık Morgu'nda Akçanım'ın cenazesini gören MEYA-DER Üyesi Ahmet Karagöz ise, sırtında sürüklenmeden dolayı çiziklerin olduğunu ve boynunda ise bağlanmaya benzer izlerin olduğunu söyledi. (DİHA) 

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Hakan'dan ilk mesaj: Yılmak yok, yola devam

SONRAKİ HABER

Rusya: NATO enformasyon savaşına dahil ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa