06 Ekim 2015 08:16

Ali Kenanoğlu, Hacı Lokman Birlik’e yapılan işkenceyi Davutoğlu'ya sordu

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Şırnak'ta öldürülen Hacı Lokman Birlik’a yapılan işkenceyi Başbakan Ahmet Davutoğlu’ya sordu.

Paylaş

Şırnak’ın Dicle Mahallesi’nde özel harekat timlerinin siviller üzerine ateş açması sonucu Bayındırlık binası önünde yaralanan Hacı Lokman Birlik, daha sonra özel harekat timleri tarafından taranarak infaz edilip boynundan ip geçirilerek mahallede yüzüstü süründürülmüştü.

"Savaş politikalarına paralel olarak hızla tırmanan polis şiddeti ve kolluk güçlerinin yurttaşların yaşam haklarını ortadan kaldırdığı ve can güvenliklerini tehlikeye attığı" belirtilen önergede Ali Kenanoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istifa etmeyi düşünüp düşünmediğini sordu. 

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu’nun önergede yönelttiği sorular şöyle;

1. Hacı Lokman Birlik’i infaz eden ve daha sonra zırhlı araç ile sürükleyen polislerden hangileri tarafınızca tespit edilmiştir? Tespit edilmemişlerse neden?
2. İnfazı gerçekleştirerek hunharca bir cinayet işleyen, ölü bir bedeni mahalle içerisinde sürükleyerek teşhir eden ve bu vahşetin görüntüsünü çeken polislerinize görevden el çektirecek misiniz?
3. Kolluk güçlerinin çocuk, kadın, genç ve yaşlı demeden sivillleri infaz etmesi ve cansız bedenlerine işkencede bulunması nedeni ile istifa etmeyi düşünüyor musunuz?
4. Twitter’da“JİTEM”adlı hesabı kullanan ve emniyet mensubu olduğu anlaşılan ırkçı ve paramiliter güçler Kürt illerinde yaptıkları infaz ve diğer hukuk dışı uygulamaları rahatlıkla paylaşmaktadır. Hacı Lokman Birlik’in ölü bedeninin yerde sürüklendiği görüntüde bu hesap üzerinden paylaşıma sokulmuştur. Bu hesaplara ilişkin herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?
5. Şırnak ve ilçelerindeki sivil infazların sorumluları hakkında, herhangi bir inceleme veya soruşturma başlatılmış mıdır? Varsa yürütülen soruşturma kapsamında görevden el çektirilen kolluk güçleri bulunmakta mıdır?
6. Şırnak merkez ve ilçelerinde 7 Haziran seçimlerinden bu güne kadar kolluk güçlerinin açtığı ateş sonucu kaç sivil yaşamını yitirmiştir ? Yaşamını yitiren sivillerin isimleri nelerdir? (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Sedef Kabaş beraat etti

SONRAKİ HABER

Ahmet Hakan'dan ilk mesaj: Yılmak yok, yola devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...