05 Ekim 2015 12:56

Dilovası sakinleri Adatepe için nöbet başlattı

Paylaş

Kocaeli'nde sanayi ve konut alanların içiçe girdiği Dilovası ilçesinin tek yeşil alanı Adatepe'de bazı firmaların tank depoları yapmalarını protesto eden ilçe sakinleri bugün eylem yaptı. Adatepe'de çadır kuran ilçe sakinleri sorun çözülene kadar burada nöbet tutacaklarını söyledi.

Dilovası İlçesi'nde sanayi kuruluşlarından kaynaklanan hava ve çevre kirliliğinin yanı sıra kanser vakalarıyla da adı sık gündeme gelen, Dilovası İlçesi'nde, tek yeşil alan olan Adatepe'de bazı firmaların, burasının tapulu arazileri olduğunu savunarak ağaçarı keserek kimyasal tank depoları yapmaya başlamaları İlçe halkınının tepkisine neden oldu. Yeşil Alanları Koruma ve Kalkındırma Derneği organizasyonuyla kitle örgütleri, muhtarlar, CHP ve HDP ilçe başkanları ve yöre sakinlerinin katılımıyla eylem yapıldı.

Dilovası önünde bir araya gelen yaklaşık 300 kişiden oluşan gurup burada 'Rantçı, sanayici, siyasetçi duracak. Dilovası halkı nefes alacak' yazılı pankart açtı. Daha sonra  'Susma sustukça sıra sana gelecek', 'Adatepe yeşil kalacak' diye sloganlar atarak Adatepe'ye kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan Yeşil Alanları Koruma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Ahmet Cebeci, şöyle dedi:

"Adatepe devletin resmi tescilli ormanı. Bazı firmalar burada su tankı yapacaklarını iddia ederek aslında kimyasal tankları buraya koyuyorlar. Kazı yaptıkları ve tankları koyacakları alan orman alanı. Bizim mücademiz tank yapımı bitene kadar devam edecek. Amacımız Dilovası'nın tek nefes aldığı yer olan Adatepe'nin kaybolmamasıdır. Adatepe'de çadır kurduk. Sorun çözülene kadar Adatepe'de nöbet tutulacak." (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Mahkumlar içeride, mahalleli dışarıda ceza çekiyor

SONRAKİ HABER

Ahmet Hakan’a saldıran Ergin: Adam başı 25 bin lira teklif edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa