04 Ekim 2015 09:57

Polis Nusaybin’de bir Suriyeliyi vurdu

Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde polis saldırıları devam ederken, Fırat Mahallesi’nde kobra tipi zırhı aracın geçişi sırasında şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamada özel hareket timlerinin yaralandığı ve olay yerine ambulanslar gönderildiği öğrenildi.

Akşam saatlerinde çok sayıda tank ve zırhlı araç, Midyat yolu üzerinde bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan İpekyolu üzerinde konumlandırıldı. Polisin sokaklardaki yurttaşları hedef alarak ateş açtığı ilçede, Yenituran Mahallesi’nde yaşayan Suriyeli Cemil Hemsi (25) eve gittiği sırada polislerce sırtından vuruldu. Ağır yaralanan Hemsi ambulansla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Hemsi’nin hayati tehlikesi olduğu öğrenildi. Çağçağ Caddesi'nde özel harekat timlerinin hedefi olan ve yaralanan Özgür Çıray’ın tedavisi ise sürüyor. (Mardin/DİHA)


HALK SALDIRILARA KARŞI AYAKTA

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan polis saldırısı Fırat ve Abdulkadirpaşa mahallelerinde dün de devam etti. Akşam saatlerinde sessizliğin hakim olduğu ilçede gece saat 02.25 sıralarında polis ve özel harekat timleri İpekyolu ile Fırat mahallesinin girişlerinde durdurulan zırhlı araçlar ve tanklardan mahalle aralarına ateş açtı. Uzun süre devam eden saldırı sonucunda mahalle içerisindeki sokaklar ve evlere hasar gördü. Saldırıyla birlikte Abdulkadirpaşa ve Fırat mahalledeki halk sokaklara dökülerek gürültü eylemi yaptı. Polis saldırılarına ses çıkarma eylemiyle cevap veren halk, sokaklarda sabahladı. Saldırı boyunca zırhlı araçlardan yüksek sesle ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısı çalındı, araçlardan halka küfürler edildi.
Öte yandan bugün sabah saatlerinde ilçeye tank sevkiyatı yapıldı. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

HPG’li Yiğit toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Baba Turan: Oğlum kaynakçıydı, bir emekçiydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...