04 Ekim 2015 09:40

Lice’ye giriş çıkış yasaklandı, 9 bölgede katliam tehlikesi

Paylaş

Bölge illerinde sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte başlayan ve sivil katliamıyla sonuçlanan sokağa çıkma yasakalrı devam ediyor.

Diyarbakır Valiliği Lice’de sabah 05.00’ten itibaren giriş-çıkışları yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin 9 bölgesinde operasyon yapılacağı bildirildi. Siirt’te de 10 bölgeye yasak geldi.

Lice’deki yasak Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, “Lice ilçesinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK’ya yönelik Konuklu, Yaprakköy, Ahmetbey, Yünlüce ve Gürbeyli, Hamzabey mahalleleri, Türbe Komları, Recep Komu ile Namber Tepe bölgelerinde operasyon” düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle söz konusu bölgelere ikinci bir emre kadar giriş çıkışların yasaklandığını duyurdu.

SİİRT’TE 10 BÖLGEYE YASAK GELDİ

Siirt Valiliği de merkeze bağlı ve Eruh ile Pervari ilçelerindeki 10 bölgeyi ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilerek, 6-20 Ekim tarihleri arasında yurttaşların girişini yasakladı. Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Siirt Merkez İlçe Eğlence Karakol Bölgesi, Merkez karakol Bölgesi, Merkez ve Eğlence Karakol Bölgeleri, Eruh İlçesi Karadağ Bölgesi, Yassıdağ (Cirav) Bölgesi, Akmeşe Mahallesi ile Gölgeliçeşme Tepe arası, Pervari ilçesi Köprüçay-Doğanca, İğneli-Doğan köyü karakolları arası, Köprüçay-Doğanca Karakolları arası, Köprüçay-Beğendik Karakolları arasında bulunan bölgeler, 15 gün süreyle ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiştir” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: 1 Kasım'da sıkıntı yaşarsak sorumlusu YSK'dır

SONRAKİ HABER

HPG’li Yiğit toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa