02 Ekim 2015 00:51

İstanbul’u ‘dövme’ye geliyorlar

Ünlü dövme ustaları 2-3-4 Ekim'de İstanbul Maslak Arena’da buluşacak. Hollywood yıldızları ve dünyaca ünlü sporcuların dövmelerini yapan dövme sanatçıları üç gün boyunca hünerlerini sergileyecek.

Paylaş

Bülent KEPENEK
İstanbul

Dünyaca ünlü dövme ustaları, ekim ayında İstanbul’da düzenlenecek İstanbul TattooConvention 2015’te bir araya geliyor.  Türkiye’de ilk defa 2012 yılında gerçekleşen İstanbul TattooConvention 2015, bu sene de Türkiye ve dünyada ün yapmış dövme ustaları ile dövme tutkunlarını 2-3-4 Ekim’de Maslak Arena’da buluşturacak. 3 gün boyunca İstanbul TattooConvention 2015’te Hollywood yıldızları ve dünyaca ünlü sporcuların dövmelerini yapan ünlü dövme sanatçıları hünerlerini sergilerken sürpriz şovlar ve konserlerle festival tadında bir hafta sonu sizleri bekliyor.

DÖVME SANATÇISI MURAT AYKIR

Dünyanın en iyi dövme sanatçılarının katıldığı fuara ülkemizden de sayılı dövme sanatçısı kabul edildi. İkitelli ve Bakırköy’de dövme stüdyoları olan İSİS TATTOO Murat Aykır  bunlardan biri. Dövme sanatının tarihinin bu topraklarda çok eskiye dayandığını belirten Aykır, buna rağmen modern dövme sanatının bu topraklarda henüz emekleme döneminde olduğunu bu yüzden dövme dünyasına yön veren bu tarz fuarların çok önemli olduğunu dile getirdi. İnsanların dövme yaptırmak için dövme yaptırmaması gerektiğini belirten Aykır, ömür boyu vücutlarında taşıyacakları dövmelerin kendileri açısından bir anlamı ve felsefesi olması gerektiğini, aksi takdirde pişmanlıklar yaşanabileceğini dile getirdi. Evlerde ve steril olmayan ortamlarda yapılan dövmelerin hastalıklara davetiye olduğunu söyleyen Aykır, dövmelerin kesinlikle steril stüdyolarda ve belgeleri olan sanatçılara yaptırılması gerektiğini söyledi. Gençlerin ve kadınların daha çok dövme yaptırdığını söyleyen Aykır’ın en çok karşılaştığı soruysa ‘dövme yaparken acıyor mu?” Bu soruya da ben cevap vereyim: Evet acıyor…


TARİHİ 4 BİN YILLIK

Tarihi M.Ö 2000 yıllarına dayanan dövmeyi,  Hintlilerden Japonlara Amerikan yerlilerinden Afrika yerlilerine neredeyse dünya üzerinde bütün toplumların yaptırdığı biliniyor. Daha çok kötü ruhlardan korunmak için yaptırılan dövme, zaman zaman statü belirlemek için de yaptırılmış. Günümüzde, daha çok estetik amacıyla yaptırılan dövme, son yıllarda ülkemizde de oldukça revaçta.

DÖVME YAPTIRIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ

* Dövme kesinlikle 18 yaşını geçtikten sonra yaptırılmalı
* Evde, arkadaş ortamında değil profosyonel dövme stüdyolarında yaptırılmalı
* Dövme sanatçılarının ve stüdyolarının belgeleri tam olmalı
* Dövme yapılacak ortam temiz olmalı
* Tek kullanımlık iğne kullanılmalı ve sizin yanınızda açılmalı
* Boyalar ve diğer malzemeler steril halde olmalı
* Dövme yaptırdıktan sonra da bakımı hakkında da sağlıklı bilgi alınmalı

 

ÖNCEKİ HABER

NASA, Mars’ta bulduğu suya dokunabilecek mi?

SONRAKİ HABER

Belgesele ceza: Antalya Film Festivali'nde belgesel de yok kısa film de!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...