28 Eylül 2015 17:40

Mars’ta bulunan su izleri, yaşam ihtimalini artırdı

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) Mars'ta donmuş suyun dışında, en azından yaz aylarında görülen tuzlu su akıntıları bulduklarını açıkladı.

Paylaş

Mars’ta yüzey taraması yapan uzay aracının gönderdiği bilgileri analiz eden ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bilim insanları, gezegende yaşam olabileceği ihtimalinin yükseldiğini açıkladı. Curiosity adlı uzay aracından elde edilen ilk deliller, geçtiğimiz yaz gezegen yüzeyinde çok tuzlu su aktığını gösteriyor.

Kızıl Gezegen'de sıcak aylarda görülen ancak yılın geri kalan bölümünde kaybolan siyah çizgilerin, periyodik olarak akan tuzlu su sebebiyle oluştuğu ortaya çıktı.

Suyun kaynağı ve kimyasının henüz bilinmediğini aktaran NASA’da Yardımcı Bilim Yöneticisi John Grunsfeld, “Mars’ta yaşamın mümkün olabileceğini ortaya koyuyor.” ifadesini kullandı.

Mars’ın eskiden bilindiği gibi kuru ve çorak bir yer olmadığını aktaran NASA Gezegen Bilimi Direktörü Jim Green, “Halihazırdaki şartlar altında Mars’ta akan bir su olduğu tespit edildi.” diye konuştu. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Putin: Esad ve Kürtler dışında IŞİD’le savaşan yok

SONRAKİ HABER

DİHA ve Azadiya Welat baskınına karşı dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...