26 Eylül 2015 00:34

İşçiler yanarak ölürken bu sendikalar neredeydi?

Paylaş

Fethi DURMAZ
Tekstil İşçisi/İstanbul

Sivil Dayanışma Platformu bana mesaj yollamış. Terörü lanetliyoruz diye mitinge çağırıyordu. Ben de şunu düşündüm. Terör nerede ve terör nasıl bir şey diye. Ben terörü görebiliyorum bir işçi olarak. İşçi ve emekçi sendikası olarak kendini tanıtan Türk-İş, TİSK, TESK ve Hak-İş. Bu sendikalar işçilerin hakları için mücadele ettiklerini söylüyorlar. Ama işçiler üzerinden varlığını koruyan, zenginliğini yükselten patron örgütleri ile birlikte çalışıyorlar. Ve işçilerin hak alma mücadeleleri olduğunda da bu sendikalar patronların yanında saf tutup işçileri yalnız bırakıyorlar. Ve işçi örgütleri ile patron örgütleri ortak karar alıp terörü lanetliyor.
Sizce de burada bir sorun yok mu? Kürt halkını terörist ilan eden hatta 35 günlük bebeği terörist olarak gören bir hükümet ve sendika yöneticileri. Bu sendikalar gerçekten Türkiye’de işçi ve emekçinin sendikal hakları için mi mücadele ediyor? Yoksa hükümetin ve patronların çıkarları için mi mücadele ediyor?
Başta demiştim ya Sivil Dayanışma Platformu mesaj yollamış diye. Tek ses olup terörü lanetliyoruz diye. Sermayeden yana tutum alan ve işçinin emekçinin haklarını kendi çıkarları için sömüren hükümet koltuğuna oturmuş AKP, patronların ve kendi çıkarları için yasalar çıkarıyor. Bu mitingi düzenleyen sendikalar da destekçisi olup alkış tutuyor. Sormazlar mı? Cumhurbaşkanına, Başbakan Davutoğlu’ya terör nerede diye? Soma’da 301madenci ölürken fıtratında vardı! Hemen ardından Ermenek’te 25 madenci önlemler alınmadı diye öldü. Torunlar Center şantiyesinde çalışan 10 işçi asansör düşmesi sonucu öldü. Esenyurt’ta AVM şantiyesinde çalışan işçiler kaldıkları çadırlarda yanarak can verirken, terörü lanetleyen bu sendikalar neredeydi! Hükümet yöneticileri iş cinayetleri ile ilgili ne önlem aldılar da bugün terörü lanetliyorlar. Cizre’deki halk teröristti de 35 günlük bebekte mi elinde silahla sokağa çıkmıştı?
Asıl terörist insanlık dışı yasaları çıkartıp halka dayatan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve sermaye gruplarının ta kendisidir. Halk hiçbir zaman terörist olmamıştır.
Halkı suçlayıp terörü lanetleyeceğinize kendinizi lanetleyip oturduğunuz o koltukları halka bırakın. Halkı birbirine karşı kışkırtıp aradan sıyrılmayı şimdilik beceriyorsunuz. Şu gerçeği unutmayın bütün diktatörler yargılandılar.

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli'de bazı bölgeler 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

SONRAKİ HABER

Zenginler bedelini verir, bizlerse can veririz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...