21 Eylül 2015 20:08

"Madımak - Carina'nın Günlüğü" filminin galası yapıldı

Paylaş

Ulaş Bahadır'ın yazıp yönettiği, Sivas Katliamında yaşamını yitiren Hollandalı Carina Cuanna'nın gözünden anlatan 'MADIMAK - Carina'nın Günlüğü" adlı filmin galası Özdilekpark AVM'nin sinema salonunda yapıldı.

Galaya filmin oyuncuları ile sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Sivas katliamının tek yabancı kurbanı olan ve Madımak Oteli'ne kadar varan yolculuğunun hikayesi pek bilinmeyen Hollandalı Carina Cuanna'nın tuttuğu günlüklere bağlı kalınarak anlatılan 'MADIMAK - Carina'nın Günlüğü' adlı uzun metraj film, 25 Eylül'de gösterime girerek seyirciyle buluşacak.

TEZ İÇİN TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Carina Cuanna, 1993 yılında 'Türk kadınının aile içi rolü ve çevre ile ilişkileri' konulu bitirme tezi için Hollanda'dan Türkiye'ye gelmiş ve 2 Temmuz'da Madımak Oteli'nde yanarak can vermişti.

Ulaş Bahadır'ın yazıp yönettiği, geçtiğimiz Ağustos ayında çekimlerine başlanan 'MADIMAK - Carina'nın Günlüğü'nde, Carina'yı Alman oyuncu Denise Ankel canlandırırken, şair Metin Altıok rolünde Altan Erkekli, şair Behçet Aysan rolünde Mustafa Alabora, müzisyen Hasret Gültekin rolünde ise Umut Kurt rol aldı. Dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin'i ise Erdal Tosun canlandırdı. Filmde ayrıca Füsun Demirel, Rıza Akın, Meray Ülgen, Bahar Selvi, Selin Yiğit, Ulaş Bahadır, Perihan Ünlücan, Özge Ertem Artvinli, Serkan Genç ve Koray Tarhan da oynuyor.

‘BİRÇOK AYDINIMIZDAN MAHRUM KALDIK’

Gala sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan filmin yönetmeni Ulaş Bahadır, “Her toplum kendi geleceğini aydınlarına emanet eder. Biz maalesef bundan mahrum kaldık. Birçok aydınımızdan mahrum kaldık. Derdimiz bunu unutturmamak. Bunu, insanlar kılıç kuşansın, savaşsın diye değil, bu ülkede barış istediğimiz için yaptık. Geçmişini sorgulamayan bir toplumuz. Dolayısıyla gelecek kuramıyoruz. Filmin yapılma amacı 'Neden?' sorusunu sormaktır. 6 saat boyunca insanları gözümüzün önünde yaktılar. Kimse engel olamadı, hesabını soramadı" dedi.

‘MADIMAK GERÇEK BİR HİKAYE’

Oyuncu Füsun Demirel de, “Madımak gerçek bir hikaye. Gerçek bir hikayeyi sinemaya aktarmak çok daha zor. İnşallah başarmışızdır. Bol seyirci olsun diliyoruz ki, yaşanan bu kara leke çok kişilere ulaşsın. Ve bir daha bu acılar yaşanmasın" şeklinde konuştu.

Oyuncu Rıza Akın ise “Bu, gerçekten yaşanmış bir hikayenin Türkiye'deki insanlarla yüzleşmesi anlamına geliyor. Sanatsal anlamda doğru bir üretim. Madımak'ta ne olduğunu merak edenlerin, bu film sayesinde gerçekte ne olduğunu öğreneceğini düşünüyorum" dedi.

Oyuncu Denise Ankel de, “Böyle bir hikayenin anlatılmasında bulunduğum için mutluyum. Carina'ya can verdiğim için çok mutluyum" şeklinde konuştu. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova’da polis saldırısı sonrası halk gürültü çıkarma eylemiyle direnişte

SONRAKİ HABER

ASKİ’ye ait kamyonet takla attı: 1 ölü, 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...