18 Eylül 2015 18:31

Kars’ta ilk kez kornea nakli ameliyatı yapıldı

Paylaş

Deniz Eren
Kars

Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nda kornea nakli ameliyatı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl üniversitede göreve başlayan, kornea nakli ameliyatları ve kornea hastalıkları konusunda uzamn  Prof. Dr. Ayşe Burcu ve ekibi tarafından  4 hastaya kornea nakli ameliyatları yapıldı.

Kars’ta ilk kez gerçekleştirilen bu ameliyatlar ile kornea (saydam tabaka) hastalığı nedeniyle görme yetisini kaybetmiş olan 4 hasta, yeniden görme duyusuna kavuştu. Kars ve Ağrı’dan hastaneye başvuran hastaların başka merkezlere sevk edilmeden bu ameliyatların başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi hastalar için büyük kolaylık sağladığı gibi umut oldu.

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Yrd. Doç. Dr. Halil Hüseyin Çağatay, Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesi kornea biriminde geçtiğimiz yıl sert lens ve hibrid lens uygulamalarına başladıklarını belirtti. Ayrica keratokonus hastalığında uygulanan ‘cross linking’ tedavisini uygulama şansına sahip oldukları bilgisini de veren Çağatay, “Son olarak Prof. Dr. Ayşe Burcu hocamızla birlikte keratoplasti (kornea nakli) ameliyatlarını gerçekleştirdik. Görme duyusu insan hayatında her an kullandığı en önemli duyulardan biri ve görme kaybı olan hastaların rehabilitasyonu oldukça zordur. Bu anlamda  hastalarımıza görmelerini korumak veya kaybedilen görmeyi tekrar kazandırmak bizim için çok önemli ve ayrı bir sevinç kaynağıdır” dedi.  Çağatay, Göz hastalıkları anabilim dalı olarak 7 gün 24 saat  acil vakalara müdahale edecek ve bölgedeki diğer  illere de hizmet verebilecek düzeye geldiklerini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Plüton’dan büyüleyici fotoğraflar

SONRAKİ HABER

Hakkari Valiliği birçok bölgede ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...