18 Eylül 2015 09:34

Sendika.org muhabiri kaçırılıp, silahla tehdit edildi

Paylaş

HDP Genel Merkezi’ne yönelik saldırıların ertesi günü, haber takibi için olay yerine giden Sendika.Org muhabiri Bora Balcı, haber takibinden dönerken yol ortasında kaçırılıp boş bir araziye götürülerek tehdit edildi

Sendika.Org'un haberine göre Muhabir Bora Balcı, HDP Genel Merkezi’ne düzenlenen saldırının ertesi günü (9 Eylül) Büklüm Sokak’taki binanın önünde haber için saat 18.00’a kadar bekledikten sonra ofise dönerken, Doblo marka bir araç içindeki sivil giyimli üç kişi tarafından kaçırıldı.

Büklüm Sokak üzerinden yürürken Doblo marka gri bir araçtan birinin kendisine “Bakar mısınız” diye seslendiğini duyan Balcı, araca yönelip kendisine seslenen şahsa doğru eğildi. Balcı, eğildiği sırada bir başkası kendisini açılan kapıdan zorla içeri itti ve araç aniden hareket etti.

Aracın içinde bir süre itiş kakış yaşandıktan sonra sağdaki şahıs Balcı’nın beline silah dayadı. Araç Seyran Bağları’nın arkasından, ilerisinde yüksek bina inşaatlarının görüldüğü boş bir araziye gitti.

Balcı, solundaki şahsın yol boyunca sözlü tacizde bulunarak günlük yaşamında yaptıklarını anlattığını, sürekli kendisini izledikleri izlenimi vermeye çalıştığını belirtiyor:

“O gün ne yaptığımı, yaptığım telefon görüşmelerini, görüştüğüm firmanın adını falan verip ‘seni çok sıkı takip ediyoruz’ havası yaratmaya çalışıyordu. Çantamı gösterip, ‘en ön gözde anahtar, arka gözde sigara ve çakmak, yan gözde basın kartın var… ‘ vb ayrıntılar anlattı.”

“Sonra boş araziyi gösterip ‘oğlum akıllı ol buraları mekan yaparız sana’ diye tehdit etti. Sonra araçla önce evime, ardından işyerime ve kızımın kreşine götürdü. Bu arada sürekli tehdit ediyordu. Sonra araç beni Büklüm Sokak’ın ortalarında bir yerde bıraktı. Arkadan baktığımda aracın plakası görünmüyordu. Aracın üzeri ve arkası Türk Bayrağı ile kaplanmıştı.”

Balcı, kendisini kaçıran şahısların anlattığı bazı ayrıntıların, ancak HDP Genel Merkezi önündeki bekleyiş sırasında orada bulunan birilerince bilinebileceğini ve büyük olasılıkla daha önce görmediği bu şahıslarla bağlantılı kişilerin olay yerindekileri uzun süre takip ettiğini belirtti.

Balcı’nın avukatları önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacak.

SEYRİ SOKAK VE EVRENSEL MUHABİRLERİ DE TEHDİT EDİLMİŞTİ

Ankara’da gazetecilere yönelik kaçırma olayları yeni değil. Seyri Sokak muhabiri Gözde Çağrı da 6 Eylül günü sivil polisler tarafından bir araca bindirilerek kaçırılmış, sivil polisler kendisine “Her yerde seni görüyoruz, çok göze batıyorsun, birlikte olduğun insanlara dikkat et!” demişti.

Temmuz ayında da Sincan'da EMEP Yöneticisi ve Evrensel muhabiri Kadir Örnek kafasına çuval geçirilerek kaçırılmış ve tehdit edilmişti.

Muhalif medyadan muhabirlerin Ankara polisi tarafından haber takibi sırasında tehdit ve taciz edilmesi ise son dönemde rutinleşmiş durumda. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Lastik-İş'in yaptırdığı 5 yıldızlı otel inşaatında iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Silopi’de polis bir genci ağır yaraladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...