16 Eylül 2015 09:50

Erdoğan’a göre Cizre'de öldürülen 21 kişi sivil değil 'terörist'!

Paylaş

Cizre’de katledilen 35 günlük Muhammed Bebek, cenazesi buzdolabında bekletilen 13 yaşındaki Cemile; günlerce süren devlet operasyonu nedeniyle öldürülen siviller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘terörist’ ilan etti! Erdoğan, “Terör örgütünün bayrağının sarıldığı o terörist cesetlerini sivil vatandaşmış gibi göstermek suretiyle bunu sosyal medyada bakıyorsunuz bütün dünyaya yansıtıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki JW Marriott Otel’inde düzenlenen 3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu’nda konuştu. Cizre’de  aralarında çocuk ve bebeklerin de olduğu 21 sivilin cenaze törenleri hakkında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Terör örgütünün bayrağının sarıldığı o terörist cesetlerini sivil vatandaşmış gibi göstermek suretiyle bunu sosyal medyada bakıyorsunuz bütün dünyaya yansıtıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hurda toplayarak geçindiği ortaya çıkan ve Cizre’de bir haftayı aşan sokağa çıkma yasağı sürecinde başından vurularak öldürülen 74 yaşındaki Mehmet Erdoğan’ın da PKK tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

SORUNU YİNE ESAD’DA GÖRDÜ

Mülteci krizine değinen Erdoğan sorunun yine Esad rejiminden kaynaklı olduğunu ileri sürdü.
Erdoğan “Suriye’deki sorunun rejim sorunu olduğu açıkça ortadayken meseleye hâlâ uluslararası güç dengeleriyle bakmak vicdanları kurutur. Bakın hâlâ bazı ülkeler Suriye’ye uçaklar gönderiyor. Yardımlar devam ediyor. Ama Tayyip Erdoğan bunu dillendirdiği zaman bu defa Türkiye’nin büyükelçiliğini çağırmak suretiyle ‘Niçin söylendi?’ deniyor. Bunu sizin yetkilileriniz söylüyor, ben söylemiyorum. Uçaklar, silahlar gönderiliyor. Bunların hepsi bizim tespitimizdir.” dedi. Erdoğan Suriye’deki sorunun çözümünün de Esad’ın  ‘alaşağı’ edilmesi ile düzeleceğini iddia etti. Erdoğan “Ülkedeki zalim rejimin bir an önce alaşağı edilip, bir an önce bir yönetimin iş başına gelmesinin sağlanmasından geçiyor. Terör örgütlerinden arındırılmış güvenli bölgeye ihtiyaç var” dedi.

TERÖRİSTMİŞ ‘CİCİ ÇOCUK’ GÖSTERİYORLARMIŞ

Erdoğan Türkiye’nin demokrasiyi sindirmiş, demokrasiyi hazmetmiş bir ülke olduğunu ileri sürerek isim vermeden HDP’yi hedef aldı. Erdoğan “Siyasetçi sıfatı taşıyan birileri de bu senaryoda figüran olarak yer alıyor. Bunun bir de medya ayağı var. Onlar da teröristleri cici çocuk olarak göstermek için her türlü çabayı gösteriyor. Saldırıyı başlatan, bombaları patlatan terör örgütü ve onun yandaşları. Ama suçlanan kim? Devlet, hükümet ve şahsım. Şehit edilen güvenlik görevlilerimizi yok sayıyorlar. Yollarda dev çukurlar açan bombaları, kamu binalarını, okulları, camileri, ambulanslarını görmezden geliyorlar. Evine ekmek götürmek için sokağa çıkan, çöpten hurda toplayarak geçimini sağlayan masum insanların terör örgütü tarafından  katledilmesiyle zerre kadar ilgilenmiyorlar” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Hümanite Şenliği: Çatışmazlık ortamı sağlanmalı, müzakere görüşmeleri başlamalı

SONRAKİ HABER

DİSK Başkanı Beko 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...