16 Eylül 2015 01:31

Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz

Paylaş

IFF Aroma ve Esans Sanayi AŞ işçileri
Gebze

Gebze Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyet gösteren IFF Aroma ve Esans Sanayi AŞ işçileri olarak uzun zamandan beri üretim rekorları kırmamıza, terimizin son damlasına kadar çalışmamıza rağmen yaşadığımız muamelelerden dolayı anayasal hakkımız olan sendikal faaliyetlere başvurmuş bulunmaktayız.

Mavi yaka olan biz işçiler kendimize az da olsa değerli saygı duyulan ve huzur dolu bir ortam istiyoruz. Fabrikamızda gözle görülür bir sınıf ayrıcalığı mevcuttur. Beyaz yaka personelin istirahat yerleri deri koltuklar olurken, biz işçilerin yedi saat ayakta olmasına rağmen sigara içme alanı dahil oturacak yerimiz yoktur. Kışın yoğun kar yağışında yol şartları uygun olmadığından beyaz yaka personele erken çıkış verilmiş olup mavi yakalı bizler üretime devam etmiştir. Üretim alanındaki işçi sağlığı ve güvenliği aykırı olarak çalışılması bizlerin kalıcı sakatlık ve rahatsızlığına neden olmuştur. Defalarca iyileştirme talebimize rağmen yapılması gerekenler yapılmamıştır.

Tüm bu zor koşullara rağmen hakkımız olan zam oranları çok düşük olmakla beraber haksız yere performans değerlendirmesi yapılıp zam verilmeyen arkadaşlarımız vardır. Bazı seçilmiş kişilere haksız olarak verilen yüksek zamlar diğer taraftan tüm emeklerine rağmen çalışıp hakkını alamayan işçiler mevcuttur.

Üretim yoğunluğundan dolayı hafta sonu olan iki günlük iznimiz sadece pazar günü olarak değiştirilmiş ve iki vardiya olan mesai saatleri üçe çıkartılmış devamlı fedakar olan, hakları çalınan biz işçiler olmuşuzdur.
Haksızlıklar, ayrımcılıklar çalışma koşullarındaki riskler huzurun bozulmasından dolayı çalışma arkadaşlarımızla tek vücut olup sesimizi daha gür bir şekilde duyurma, rahat, huzur dolu maddi ve manevi şartlarımızın düzelmesi için hakkımız olan sendikal faaliyetlerde bulunuyoruz.

Ve şimdi de işveren tarafından iş kanununun 25/ 2 maddesi gerekçe gösterilerek biz sendikalaşan işçiler toplu halde işten çıkartılmaya başlandık. Başlattığımız mücadele sonuç alana kadar taleplerimizin arkasında olacağımızı tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Sendikal hak ve özgürlüklerimiz engellenemez.

Açlıktan ölmeyiz , biz bu yoldan dönmeyiz.

ÖNCEKİ HABER

Tuzla Tersane işçileri: Savaşın faturasını ödemeyeceğiz

SONRAKİ HABER

İşçilerden Türk-İş, Hak-İş Ve Memur-Sen’e tepki: Patronları değil işçileri temsil edin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...