15 Eylül 2015 10:52

‘Kanlı Postal’ın gelirinin bir bölümü Cizre’ye

Paylaş

Diyarbakır Cezaevi’nde 12 Eylül darbesi sürecinde yaşananları konu alan Kanlı Postal filminin gişe gelirlerinin bir bölümünün Cizre halkına bağışlanacağı duyuruldu.

Filmin yönetmeni ve senaristi Muhammet Arslan, Cizre’de yaşananlara üzüldüğünü, yardımın halkın yaralarını saramayacağını ama yine de bir parça katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Arslan, “Cizre’de yaşananlar içimizi yaktı. Gişenin durumuna göre Cizre için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Yardımın Cizre halkına ulaşması için HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın özel kalem müdürü ile irtibata geçtiklerine değinen Arslan, “İçimiz kan ağlıyor. Haberleri okudukça adeta bir çocuk gibi gözyaşlarımızı tutamıyoruz. Yaşananlar karşısında sessiz kalanları anlayamıyorum. Şehirler, kasabalar birer hapishaneye dönüştü. Buna tepki göstermesi beklenen sanatçılar sessiz kalıyor. Bu kadar mı duyarsızlaştık?” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Cezaevi’nde görev yapan ‘Yüzbaşı Esat’ın işkence ettiği mahkumları konu alan filmin başrollerinde Mesut Akusta, Turgay Tanülkü, Nevin Efe ve Mihriban Er yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla’da 43 kişi hastanelik olmuş

SONRAKİ HABER

Zam aldatmacasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...