15 Eylül 2015 04:15

Gezici'nin son anketine göre AKP oy kaybediyor

Paylaş

Gezici Araştırma Şirketi sahibi Murat Gezici seçim anketlerinin sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre; AKP, oy kaybı yaşıyor, CHP yüzde 28’lerde, MHP yüzde 18’lerde, HDP ise oylarını koruyor.

Gerçek Gündem'e bilgi veren Murat Gezici, AKP’nin önümüzdeki seçimde yüzde 35 ila 39 arasında oy alma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, “Son iki araştırmamızda AKP’nin oyları yüzde 39’un altında çıktı” diye konuştu.

SANDIĞA KATILIM ORANI ARTACAK

“Bu seçim Türkiye’de son 20 yılın sandığa katılım oranı en yüksek seçimi olabilir” diyen Gezici, “Sandığa katılım oranı arttıkça CHP’nin ve MHP’nin oylarında çok ciddi artışların olduğu bulgularına ulaşılmıştır. CHP’nin 1989 yılından bu yana en yüksek oyu alma ihtimali bu yüzden yüksektir” dedi.

Türkiye’de son dönemde artan şiddet ortamı, ekonomideki sorunlar, işsizlik, eğitim sorunları ve yargının artık sorgulanır duruma gelmesinin siyasi tablonun bu şekilde olmasına neden olduğunu belirten Gezici, halkın bu durumun sorumlusu olarak Erdoğan ve AKP hükümetini gösterdiğini söyledi.

SORUMLU ERDOĞAN VE AKP

Gezici, “Halkın yüzde 68,6’sı yaşanan sorunların Sayın Erdoğan ve AKP olduğunu söylüyor. Sorumlunun Sayın Erdoğan ile AKP gösterilmesinden dolayı halk faturayı AKP’ye kesecek” dedi.

ERDOĞAN SAĞDUYULU DAVRANMADI

Murat Gezici, ‘Ülkede yaşanan kaos olaylarında kim sağduyulu davranmamıştır?’ sorusuna “Halkın yüzde 42’sinin Erdoğan’ı, yüzde 30,5’i Sayın Ahmet Davutoğlu’nu, yüzde 24,1’i muhalefeti, yüzde 18’i ise Selahattin Demirtaş’ı ifade etmiştir” dedi.

KOALİSYONA EN BÜYÜK ENGEL ERDOĞAN

“Koalisyon kurulmasında en büyük engel neydi?” sorusuna ise “Halkın yüzde 52.6’sı Sayın Erdoğan demiştir” diyen Murat Gezici, halkın yüzde 28’inin Ahmet Davutoğlu’nu, yüzde 24’ünün ise muhalefeti engel olarak gösterdiğini belirtti.

GENÇ NÜFUS KOALİSYON İSTİYOR

“Türkiye Cumhuriyetinde seçmeninin yüzde 50-55’i 18 ila 34 yaş arası gençlerden oluşuyor” diyen Murat Gezici, gençlerin koalisyon kurulmasında en istekli kitle olduğunu, genç nüfusun Türkiye’de koalisyonun olmasını demokrasi, çoğulcu düşünce, Türkiye ekonomisi, sosyal yaşamın normalleşmesi konularında etkili olacağına inandıklarını belirtti.

AKP GENÇLERİN OYUNU KAYBEDİYOR

Genç nüfusun AKP’nin politikalarını beğenmediğini ve başarısız bulduğunu da belirten Murat Gezici, “Bu durum AKP’nin oylarının düşmesine neden oluyor. AKP 18 ila 34 yaş arasındaki kitlelerden hızla oy kaybediyor” diye konuştu.

Gezici Araştırma Şirketi'nin, 7 Haziran seçimleri öncesi tahminleri şöyleydi:

AKP -Yüzde 39(40.9 aldı), CHP- Yüzde 28(25 aldı), MHP- Yüzde 16(16.3 aldı), HDP Yüzde 13(13.1 aldı) (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AB ülkeleri içişleri bakanları toplantısından 'serbest dolaşımın askıya alınması' kararı

SONRAKİ HABER

İsrail'de Maccabi Tel Aviv tribünlerinden sığınmacı karşıtı pankart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...