07 Eylül 2015 06:58

Hakkari ve Yüksekova'da helikopter hareketliliği

Paylaş

Hakkari Dağlıca’da askeri konvoyun geçişi esnasında yaşanan patlamadan sonra çok sayıda askerin hayatını kaybetmesi ve yaralanması sonrasında bölge ulaşıma tamamen kapatıldı. Dağlıca dün akşamdan bu yana yoğun bombardıman altında. Yaralı askerler Yüksekova Devlet Hastanesi’ne getirilirken, ilçe semalarında günün ilk ışıklarıyla birlikte helikopterler uçuş yapıyor. 

Dün geceden beri helikopterin İlçe Tugay Komutanlığı, Dağılaca, hastane ve Hakkari merkez arasında uçması dikkat çekerken, hava hareketliliği gece boyu bir an için bile durmadı. İlçe semalarında helikopterlerin ikişerli gruplar halinde dolaştığı görülürken, asker ve polis noktalarında da sabahın ilk ışıklarından itibaren yoğun bir hareketlilik yaşanıyor. Gece saat 02.00 sularında da onlarca araçlık askeri bir konvoyun sinyal kesici jammerlar eşliğinde bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

Saldırıdan sonra savaş uçaklarının da bölgedeki dağlık ve ormanlık alanları bombaladığı bildirildi. Yine bölgedeki Rahmo, Kamışlı, Dağlıca, Yeşiltaş ve Helane karakol ve taburların da gece boyu obüs, havan ve top atışları yapıldığı öğrenilirken, Skorsky ve Kobra tipi helikopterlerin de kimi alanları bombaladığı belirtildi. 

Saldırıdan hemen sonra Yüksekova Devlet Hastanesi, asker ve özel harekat timleri tarafından zırhlı araçlarla abluka altına alındı. Gece boyu hastanenin acil servisinin sivillere kapatıldığı bildirilirken, helikopterler de hastane bahçesine belli aralıklarla inerek yaralı askerleri taşıdı. 
Yüksekova Devlet Hastanesi’ne Dağılaca’da yaralanan 8 askerin getirildiği bildirildi. (HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

DİHA'ya 11'inci kez erişim engellendi

SONRAKİ HABER

Tarsus'ta polis 1 kişiyi öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...