05 Eylül 2015 11:04

HDP'den seçmenlere 10 Eylül çağrısı

Paylaş

2 Eylül'de askıya çıkarılan seçmen listelerinin güncellenmesi için tanınan süre, 10 Eylül Perşembe günü saat 17.00'de sona eriyor. Oy kullanabilmek için yurttaşların seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını kontrol etmeleri ve değillerse kayıt olmak veya bilgilerini güncellemek için yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise temsilciliklere müracaat etmeleri gerekiyor. Bu yıl getiren yeni bir düzenleme ile yurt içindeki seçmenler, askı süresi içinde başvurularını, herhangi bir merkezdeki nüfus müdürlüğüne yapabilecekler. 

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNDE HAFTA SONU MESAİSİ 

Nüfus müdürlükleri kütüklerin güncellenmesi için bu hafta sonu açık olacak. Muhtarlıklarda 2 Eylül 2015 Çarşamba günü saat 08.00'de askıya çıkarılan listeler, 10 Eylül 2015 Perşembe günü saat 17.00'de askıdan indirilecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sayfasından da seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını sorgulayabilen yurttaşlar, seçmen listelerinde yer almıyorsa 10 Eylül'e kadar listelere yazılabilecek ya da adres değişikliği bildiriminde bulunabilecek. 

LİSTEDE OLMAYANLAR NE YAPMALI?

Yurttaşlar, ikamet adreslerinin bağlı olduğu nüfus müdürlüğüne elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile bizzat başvurup adres beyan formu doldurarak, nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneğini seçim kurulu başkanlığına teslim edecek. Seçmenler askı süresi içinde başvurularını, yukarıda sayılan belgelerle birlikte herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne de yapabilecek. 

ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

Farklı şehirde okuyan öğrenciler ise öğrenim gördükleri yerde oylarını kullanmak istedikleri takdirde, okuldan veya kaldıkları yurt müdürlüğünden alacakları belgelerle yurdun bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurma gerekiyor. 
Yurtdışı seçmenleri de "www.ysk.gov.tr" adresinden güvenli sorgulama yöntemi kullanılarak, sorgulama yapabilecek. Yurt Dışı Seçmen Kütüğü'nde ismi bulunmayanlar ile bilgilerinde düzeltme yapmak isteyenlerin, kendilerine en yakın dış temsilciliğe başvurarak Adres Beyan Formu (B) doldurarak, listeye yazılabilecek. 

HDP'DEN ÇAĞRI

HDP de seçmenlere yaptığı çağrıda, seçmen listelerindeki adres değişikliği için seçmen listelerinde, adreslerinin doğru veya güncel olup olmadığını kontrol etmelerini istedi. Eğer bu adreslerde bir problem var ise hemen nüfus müdürlüklerine ya da muhtarlıklara başvurarak adreslerini güncellenmelerini isteyen HDP, seçmenlerine duyarlılık çağrısı yaparak, 7 Haziran'da yok sayılan iradenin bir kez ortaya konulması için herkesi bu konuda duyarlı olmalarını ve çevresine de bilgi vermelerini istedi. 

ÖNCEKİ HABER

Barış ‘burnumuzun’ ucunda

SONRAKİ HABER

Süne'nin cenazesi Nusaybin'e gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...