05 Eylül 2015 04:48

HDP heyeti Cizre'ye yürüyerek gidiyor

Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve şiddetli çatışmaların yaşanması ardından bölgeye giden HDP heyeti, kurulan askeri barikatı aşarak, yürüyerek Cizre'ye gidiyor.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Valilik tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ardından gece boyunca büyük patlamaların ve şiddetli çatışmalar yaşandı. İlçede 1 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Sokağa çıkma yasağı ilan eden Valilik, ilçeye giriş çıkışları da kapatarak HDP'nin bölgeye gönderdiği heyetin ilçeye girişini engelledi. Sabah saatlerinde HDP heyeti ile askerler arasında yaşanan tartışma sonrası heyet üyelerinden Şırnak Milletvekilleri Aycan İrmez ve Leyla Birlik ile Antep Milletvekili Mahmut Toğrul'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Cizre'ye doğru yürüyüşe geçti.

SİLAHLI ENGELLEME
Heyette yer alan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik engellemelere rağmen ilçeye gitmeye çalıştıkları sırada içinde bulundukları aracın bordo bereli oldukları belirtilen askerler tarafından durdurulduğunu, bunun üzerine ilçeye yürüyerek gitmek istemeleri üzerine silahla engellendiklerini belirtti.

Askerlerin heyete silah doğrulttuğunu aktaran Birlik, "5 Milletvekili barikatı delmeye çalıştık. Biz yürüdükçe saldırdılar ve bordo bereli askerler silahla iterek gitmenizi engelledi. Ben bağırdıkça o itmeye devam etti. Silahı göğsüme vura vura gitmemi engelledi" dedi. Birlik, askerlerden resmi yazı talep ettiklerinde ise askerlerin Valilik tarafından kendilerine zor kullanma yönünde talimat verildiğini söylediklerini ifade etti. (DİHA)

Cizre'de şiddetli çatışmalar ve patlamalar

HDP, grup toplantısını Cizre'de yapacak

Cizre'de özel harekatçılar okullara yerleştirildi

ÖNCEKİ HABER

AB’nin dış siyaseti kıyıya vurdu

SONRAKİ HABER

Dersim'deki çatışmada yaralanan Ayten Günhan yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...