05 Eylül 2015 01:00

Rize'de AKP'li başkandan seçim tehdidi: Oy vermezseniz havaalanı yok!

Rize Havaalanı, 7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım için de seçmenin karşısına konuldu. AKP Rize İl Başkanı Muhammet Avcı Rizelilerin AKP’ye oy vermediği takdirde kente havaalanı kurmamakla tehdit etti.

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Uzunca süredir “Rize’yi havalimanı heyecanı sardı”, “Dünyada bir ilk” şeklindeki haberlerle tanıtımları yapılan ve 7 Haziran seçimlerinin hemen ardından açılacağı söylenen havalimanı yine açılamadı. Bu seferki tarih 1 Kasım sonrası...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Haziran seçimleri öncesi gerek İstanbul’da düzenlenen, “Rizeliler Buluşuyor” programında gerekse Rize’ye gittiğinde havalimanının müjdesini vermiş, “havalanınız hayırlı olsun”demişti. O gün bugündür havaalanının yapımına bir türlü başlanmadı.

Bütün bunların üzerine AKP Rize İl Başkanı Muhammet Avcı katıldığı bir televizyon kanalında seçmeni yapımına başlanmayan havalanının yapmamakla tehdit etti. Avcı, “Rize halkı AKP’ye oy vermezse Rize havaalanın yapılmasının söz konusu olamayacağını” söyledi.

AKP İl Başkanı Avcı, koalisyonla yürütülen hükümetlerin zorluğundan bahsederek, tek başına iktidar olmak ve havaalanı arasındaki bağlantıyı şu özlerle aktardı:  “Havaalanıyla ilgili verilen sözün her şekilde arkasında olduğumuzu beyan ediyoruz. Tabi burada tek başına iktidar olmakla koalisyon arasındaki farkı da hemşerilerimiz mutlak ayıracaklardır. Tek başına iktidar olduğumuzda ortaya koyacağımız performansla koalisyon hükümetinde ortaya koyacağımız performans ve iradenin aynı olmayacağını her zaman savunduk." 

ERDOĞAN MÜJDE VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Rize mitinginde  “Deniz üzerine dolgu yapılarak kurulması planlanan Rize-Artvin Havaalanı’nın fizibilite çalışmasının tamamlandığının müjdesini vermişti. Öte yandan 2015 Yılı Bütçesinde ve Yatırım Programında Rize Havaalanı için bütçe ayrılmadığı ileri sürülüyor. 

ÖNCEKİ HABER

Bölge illerinde 'Kürtlere özel' hukuk: Yasal parti bildirisi dağıtana tutuklama!

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da zırhlı polis aracına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...